MaxDim Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Niedawno mój system złapał infekcję, która wyłączyła w Windowsie 7 usługi Windows Defender oraz Centrum zabezpieczeń systemu Windows. Na różne sposoby próbowałem uruchomić te usługi, lecz zawsze chwilę po załączeniu , samoczynnie się wyłączają. W rejestrze , oraz w folderze systemowym są pliki odpowiedzialne za te usługi, nie zostały skasowane. Infekcja została już usunięta przez KIS 2012. Prosiłbym aby ktoś pomógł mi naprawić komplikacje. Logi: Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Windows Defender to program zbędny więc jego nie będziemy ruszać - lepiej niech zostanie wyłączony, natomiast reszte naprawimy. 1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: Files C:\Windows\tasks\Boor.job C:\Windows\SysWow64\modemuip.dll C:\Windows\tasks\{810401E2-DDE0-454e-B0E2-AA89C9E5967C}.job C:\Windows\tasks\{22116563-108C-42c0-A7CE-60161B75E508}.job C:\Windows\tasks\{BBAEAEAF-1275-40e2-BD6C-BC8F88BD114A}.job C:\Program Files\Babylon C:\Program Files (x86)\Babylon :OTL O4 - HKLM..\Run: [] File not found :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 2. Napraw wyłączone przez infekcję funkcje: Start > w polu szukania wklep services.msc > z prawokliku Uruchom jako Administrator. Na liście dwuklik w usługę Centrum zabezpieczeń i Typ uruchomienia przestaw na Automatycznie (opóźnione uruchomienie), usługę zastartuj przyciskiem. Przywracanie systemu: Panel sterowania > System i zabezpieczenia > System > Ochrona systemu > zaznacz dysk z Windows i Konfiguruj > zaznacz "Przywróć ustawienia systemu oraz poprzednie wersje plików". 3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj z tym, że nie potrzebny jest aż tak szeroki log więc zaznacz opcję "Pomiń pliki Microsoftu". Pokazujesz nowe logi z OTL. Odnośnik do komentarza
MaxDim Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 W tej chwili wszystko działa jak powinno . Krok drugi wykonałem już wcześniej zanim prosiłem o pomoc. Logi: OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 To by było na tyle z usuwania. Użyj opcji Sprzątanie z OTL i opróżnij folder przywracania systemu: KLIK Podnieść też wersję 32 bitową Javy - Java 7 Odnośnik do komentarza
MaxDim Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Dziękuje za pomoc, jestem Tobie niezmiernie wdzięczny. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi