spin24 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Nie mogę uruchomić programu Palm Desktop. Po kliknięciu na ikonę PD pojawia sie na ekranie ikona jak niżej i komunikat Proszę łaskawie o pomoc w rozwiązaniu problemu. Odnośnik do komentarza
spin24 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Gdy próbuje usunąć sterownik za pomocą sfdrvrem.exe pojawia się taki problem, natomiast przy instalacji za pomocą sfdrvup.exe wyskakuje takie okienko. Dalej nie wiem już co mam robić. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Nie mogę uruchomić programu Palm Desktop. Po kliknięciu na ikonę PD pojawia sie na ekranie ikona jak niżej i komunikat Sprawdź czy masz w rejestrze taki szkodliwy infekcyjny klucz "L", instrukcje są tu: KLIK. Nie sugeruj się, że temat jest pod kątem gadżetów Vista i Windows 7, ten klucz wstawia się również w XP i jego obecność ma szerokie skutki dla obiektów pracujących w oparciu o maszynę IE. Jednym ze znaków działania tego klucza jest błąd ActiveX, który przedstawiasz. Gdy próbuje usunąć sterownik za pomocą sfdrvrem.exe pojawia się taki problem, natomiast przy instalacji za pomocą sfdrvup.exe wyskakuje takie okienko. Dalej nie wiem już co mam robić. A co to w ogóle ma wspólnego z problemem w pierwszym poście? Co próbujesz tu wykonywać na sterownikach zabezpieczenia StarForce? A komunikaty mówią: nie wykryto takich (starych) sterowników w systemie, toteż nie ma co usuwać ani aktualizować. Narzędzia, którymi się posługujesz, są przeznaczone dla archaicznych wersji StarForce (KLIK). Jeśli rzeczywiście masz jakiś dodatkowy problem ze StarForce, to go opisz. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Skąd pobierasz program Palm Desktop? Czy wiesz jakie ma wymagania do poprawnej instalacji na systemie Windows XP? Odnośnik do komentarza
spin24 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) Sprawdź czy masz w rejestrze taki szkodliwy infekcyjny klucz "L", instrukcje są tu: KLIK. Nie sugeruj się, że temat jest pod kątem gadżetów Vista i Windows 7, ten klucz wstawia się również w XP i jego obecność ma szerokie skutki dla obiektów pracujących w oparciu o maszynę IE. Jednym ze znaków działania tego klucza jest błąd ActiveX, który przedstawiasz. W edytorze rejestrów mam coś takiego: Skąd pobierasz program Palm Desktop? Czy wiesz jakie ma wymagania do poprawnej instalacji na systemie Windows XP? Program Palm Desktop mam z oryginalnej płyty dołączonej do palma. Przeinstalowanie nie dało żadnych rezultatów. Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez picasso Posty połączone. //picasso Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 W edytorze rejestrów mam coś takiego: Masz ten klucz infekcji (u Ciebie wyświetlany nieco inaczej, ale to na pewno ten klucz). Skasuj z prawokliku (mają zostać tam tylko numery od 0 do 4) i zresetuj komputer. Błędy ActiveX i ogołocony interfejs instalatora Palm Desktop powinny zniknąć jak ręką odjął, przy założeniu, że nie ma innych składników tej infekcji czynnych w systemie .... PS. I proszę stosuj funkcję "Edytuj", jeśli chcesz coś uzupełnić w poście a nikt jeszcze nie odpisał pod Tobą, nie stosuj "Odpisz" które nie dość że cytuje niepotrzebnie cały post, to jeszcze tworzy odrębne posty. Sklejam wszystko ... . Odnośnik do komentarza
spin24 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Usunąłem podejrzany klucz i wszystko działa prawidłowo. Wielkie dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi