Gość BelHeI Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Witam, nie działa na moim netbooku bluetooth. Próbowałem instalować różne sterowniki i z strony producenta i z strony broadcom, ale niestety na każdym z nich, bluetooth nie działa poprawnie. Nie znajduje ani mojej myszki, ani żadnego telefonu[tryb widoczny]. System to Win7 x86. Jakie jeszcze są Wam dane potrzebne do zdiagnozowania problemu? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 otwórz menadżer urządzeń i pokaż sekcję "Odbiorniki radiowe bluetooth",jesli są jakieś nieznane urządzenia to podaj identyfikatory sprzetu. Nie znajduje ani mojej myszki, ani żadnego telefonu[tryb widoczny]. System to Win7 x86. Nie do końca rozumiem - masz na myśli innego bluetooth wbudowanego w mysz? Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 otwórz menadżer urządzeń i pokaż sekcję "Odbiorniki radiowe bluetooth",jesli są jakieś nieznane urządzenia to podaj identyfikatory sprzetu. Proszę bardzo: Zewnętrzne urządzenia bluetooth: BTHENUM\{84a1e9b8-12ba-4a9c-8ab0-a43784e0d149}_LOCALMFG&0000 BTHENUM\{24df01a9-3e4f-4c9f-9f66-5aa8ab14f8f4}_LOCALMFG&0000 BTHENUM\{6e0c8f4c-d928-4852-b6b2-f0f0e0d126fa}_LOCALMFG&0000 Nie znajduje ani mojej myszki, ani żadnego telefonu[tryb widoczny].System to Win7 x86. Nie do końca rozumiem - masz na myśli innego bluetooth wbudowanego w mysz? W myszce mam odbiornik bluetooth[myszka razor orchi], także powinno wszystko wykrywać bez problemów, ale tak nie jest. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Błedy "Urządzenia zewnętrzne bluetooth" ignoruj - one reprezuntują tylko pewne nieistotne funkcje w podłączanych urządzeniach do bluetooth - czyli je wykrywa.Fizycznie wd mnie wyglądaw porządku.Czy próbowałeś zainstalować oprogramowanie do telefonu? - w oprogramowaniu telefony powinny być widoczne... Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 W oprogramowaniu telefonu[nokia 6303i], nie wykrywa urządzeń innych takich jak słuchawki bluetooth czy telefony... Może to jakoś może pomóc w zdiagnozowaniu problemu: http://imageshack.us/photo/my-images/200/beztytuuucw.png/ I tak mogłoby próbować wykrywać w nieskończoność. Edit: Przeinstalowałem sterowniki bluetooth i tylko zainstalowały się dodatkowo "zewnętrzne urządzenia", które i tak mi w niczym nie zmieniły. A co do tego broadcom, to myślę, że po prostu nie współpracuje z sterownikiem, który posiadam. A WIDCOM[z strony asusa], obsługuje sterownik, lecz nie działa bluetooth poprawnie. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 W oprogramowaniu telefonu[nokia 6303i], nie wykrywa urządzeń innych jak słuchawki bluetooth czy telefony... Czyli rozumiem telefony wykrywa i można dokonywać pełnej wymiany danych miedzy lapem a telefonem nie współpracuje jedynie z innymi bluetoothami Może to jakoś może pomóc w zdiagnozowaniu problemu: http://imageshack.us/photo/my-images/200/beztytuuucw.png/ I tak mogłoby próbować wykrywać w nieskończoność. Edit: Przeinstalowałem sterowniki bluetooth i tylko zainstalowały się dodatkowo "zewnętrzne urządzenia", które i tak mi w niczym nie zmieniły. A co do tego broadcom, to myślę, że po prostu nie współpracuje z sterownikiem, który posiadam. A WIDCOM[z strony asusa], obsługuje sterownik, lecz nie działa bluetooth poprawnie. Ja śmiem wogóle sądzić czy ten bluetooth pracuje ze sterownikami WIDCOM.Wejdź w "Odbiorniki radiowe bluetooth" i podaj hardware ID do wszystkiego co tam jest i zobaczę co się da zrobić.Niewykluczone że będziesz musiał kupić BlueSolei żeby mieć także komunikację innymi bluetooth... Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Czyli rozumiem telefony wykrywa i można dokonywać pełnej wymiany danych miedzy lapem a telefonem nie współpracuje jedynie z innymi bluetoothami Wybacz, pomyliłem się. Nie znajduje żadnych urządzeń, niczego. Poprawiłem ostatni post. Ja śmiem wogóle sądzić czy ten bluetooth pracuje ze sterownikami WIDCOM.Wejdź w "Odbiorniki radiowe bluetooth" i podaj hardware ID do wszystkiego co tam jest i zobaczę co się da zrobić Dziwne, aby nie współpracował z sterownikami WIDCOM, gdy właśnie na stronie asus.support.com, są dostępne jako jedyne do obsługi bluetooth w moim netbooku. Testowałem bluesoleil, lecz też nie potrafi wyszukać niczego....Mało tego, nie wczytuje nawet bluetooth'a :/ Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Wybacz, pomyliłem się. Nie znajduje żadnych urządzeń, niczego. Poprawiłem ostatni post. A to bardzo ważne - jeśli nawet oprogramowanie telefonu nie działa to jest jakiś problem globalny z bluetooth 1.Wejdź w Start>>Services.msc i upewnij się że usługa usługa obsługi Bluetooth działa i jest ustawiona na AUTO 2.Przejżyj te artykuły MS: http://support.microsoft.com/kb/811805 http://support.microsoft.com/kb/960531 http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Troubleshoot-problems-with-Bluetooth-enabled-devices i sprawdź czy masz zainstalowane te łaty: http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS11-053.mspx lecz nic nie pomaga to podaj te hardware ID w "Odbiorniki radiowe bluetooth" i zobaczę.... Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Łata już była zainstalowana, a usługa była wyłączona. Zainstalowałem bluesoleil[najnowsza wersja] i może zablokował tym samym tą usługę, a uruchomił ten program swoją usługę do obsługi bluetooth. Problem w tym, że gdy uruchamiał bluesoleil, to wyskakuje komunikat, że nie może uruchomić bluetooth. Reszta linków przewertowana, nadal to samo. Hardware ID: BT-270 USB\VID_0B05&PID_1788&REV_0449 USB\VID_0B05&PID_1788 Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Łata już była zainstalowana, a usługa była wyłączona. Zainstalowałem bluesoleil[najnowsza wersja] i może zablokował tym samym tą usługę, a uruchomił ten program swoją usługę do obsługi bluetooth. Problem w tym, że gdy uruchamiał bluesoleil, to wyskakuje komunikat, że nie może uruchomić bluetooth. BlueSolei (teoretycznie) posiada pełny support dla bluetooth tj. usługa ,stery + soft obsługowy.Inni dostawcy (w tym WIDCOMM ) bazują na systemowych sterach dostarczając jedynie swój własny soft obsługi niezbyt własciwie nazywany potocznie sterownikami do bluetooth choć to są jedynie softy obsługowe. BlueSolei deinstaluje systemowe sterowniki i uslugę a instaluje własną usługę i stery .Odinstaluj BlueSolei skoro i tak nic po tym - po deinstalacji BS system wróci do domyślnych sterów i usługi. Potem przejrzyj artykuły MS co ci dałem przedtem,rezejrzeniem się za tymi ID zajmie trochę czasu. EDIT Jest to niewątpliwie produkt Broadcom,więc albo masz problem z systemem albo bluetooh jest fizycznie uszkodzony.Jesli powyzsze linki nie pomogą to uruchom cmd.exe w trybie administratora (prawoklik na cmd.exe i wybierz "uruchom jako admin i wklep sfc /scannow Następnie przefiltruj log CBS http://support.microsoft.com/kb/928228 Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Dodam, że posiadam system Windows Thin PC, który opiera się na Win7 x86. Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 A to ten komputer z firmowo skrojoną 7-ką .Teoretycznie ten Thin PC powinien obsłuzyć każdy bluetooth - no ale może coś mu skroili co uniemożliwia obsługi każdego - nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat.Może trzeba przetestować ten komputer na jakimś Ubuntu na dvd lub podobnie...w każdym razie z innym systemem. Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) . Edytowane 16 Września 2011 przez BelHeI 16.09.2011 - Temat wygląda na wyczerpany, a jeszcze jakiś wykropkowany post tu widnieje. Zamykam.. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi