Anonim3 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 A jakaś różnica pomiędzy MS AHCI a AMD AHCI jest? Choćby w wydajności dysku? Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Odczuwalna to szybsze uruchamianie/zamykanie. Musiałbym trochę potestować - przede wszystkim AMD AHCI pisane są konkretnie pod ten kontroler, więc w zamierzeniu powinny być wydajniejsze. Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Majaque; Windows 7 zainstalował się bez problemów, jednak mam pewne zastrzeżenia, co do optymalnego trybu pracy dysku. Odczuwalna to szybsze uruchamianie/zamykanie Ręce opadają po przeczytaniu tego tematu - wystarczyło zainstalować sterowniki do płyty głównej. Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 No chyba jednak nie wystarczyło - sterowniki AMD AHCI nie są dostarczane wraz ze sterownikami do płyty, co łatwo byś wywnioskował wczytując się w temat. To już kolejny post w którym wykazujesz swoja kompletną ignorancję i brak zaangażowania w wątek. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Mam tylko małe pytanie. Czy te klucze, które usunąłeś przypadkiem nie pojawiły się ponownie w rejestrze? Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Majaque; To już kolejny post w którym wykazujesz swoja kompletną ignorancję i brak zaangażowania w wątek. Nie Tobie oceniać. No chyba jednak nie wystarczyło - sterowniki AMD AHCI nie są dostarczane wraz ze sterownikami do płyty, co łatwo byś wywnioskował wczytując się w temat. Wystarczyło - w systemie Windows 7 sterowniki AHCI są wbudowane w system, więc możliwe jest przełączanie BIOS-u w tryb AHCI bez konieczności dodatkowych działań z systemem. Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Mam tylko małe pytanie. Czy te klucze, które usunąłeś przypadkiem nie pojawiły się ponownie w rejestrze? Nie, usunąłem także stare sterowniki z \Windows\System32\ Wystarczyło - w systemie Windows 7 sterowniki AHCI są wbudowane w system, więc możliwe jest przełączanie BIOS-u w tryb AHCI bez konieczności dodatkowych działań z systemem. Owszem, jest wbudowany - ale nie jest przecież domyślnie włączony (vide na poprzedniej stronie, pisał o tym wieslaw531) - pomijając już fakt, że na domyślnym sterowniku AHCI odczułem różnicę na granicy błędu statystycznego. Dopiero po wgraniu sterowników od AMD, odczuć można wyższą wydajność. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi