Gość BelHeI Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Witam, zmieniłem sobie system z xp na Win7 32bitowego i natrafiłem na problemy związane z dźwiękiem. A mianowicie, dźwięk co 5sek, zatnie się. I to bez jakikolwiek czynności na komputerze. Płyta główna to: GA-770T-USB3 i karta dźwiękowa zintegrowana Realtek ALC888. Sterowniki zainstalowałem najnowsze z strony Gigabyte[R2.62]. Zainstalowałem również R2.63, ale problem nie ustąpił. Jaka mogłaby być przyczyna tego problemu? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 w których momentach Ci ten dźwięk przerywa? ja tak miałem gdy miałem jakieś dodatkowe DSP Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Nieokreślone są to momenty, system jest świeżynka i nie słucham muzyki przy "ulepszaczach" dźwięku. Mało tego, dźwięk przerywający nie tylko jest przy słuchaniu muzyki, ale i też gier, filmów, nawet podczas testu głośników w panelu sterownika realteka, czy testu w windowsowym programie do ustawienia konfiguracji głośników. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 sterowniki AMD Najnowsze? Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 A cóż to znaczy sterowniki AMD? Które dokładnie mam pobrac? Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 najlepiej wszystkie (czyli do Twoich chipsetów) a nie jakieś substytuty od Gigabyte Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 najlepiej wszystkie (czyli do Twoich chipsetów) Jak to wszystkie? Tylko do W7 32bit. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 no tak, do Win7 x32 ale do NB do SB i nie wiem czy nie trzeba by też AMD HDMI Audio driver zainstalować... Odnośnik do komentarza
Gość BelHeI Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Niestety, nie mogę zalesc sterowników o których mowa. Moja płyta to GA-770T-USB3, a wiec chipset to 770. Procesor Phenom x2. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupportHub.aspx i szukasz wg swoich podzespołów Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Płyta główna to: GA-770T-USB3 i karta dźwiękowa zintegrowana Realtek ALC888. A dokładniej która rewizja? 1.0 czy 1.3? I jaką masz wersję BIOS-u? W przypadku 1.0 ostatnia rewizja BIOS-u ma opisie zmian: Support ALC892 & ALC888 audio function Cokolwiek to znaczy, może warto byłoby zaktualizować BIOS. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi