Anonim8 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam. Jakim programem wykonać test karty graficznej na laptopie? Chodzi mi o program, który da w miarę miarodajne wyniki. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Może być użyte OCCT w trybie GPU:OCCT test Auto wystarczy (chociaż autor programu zaleca testy 8h). Jeżeli by nie chciał się uruchomić ten test bo karta jest za stara to można próbować z FurMarkiem (on ma wsparcie dla trochę starszych kart). Jeżeli oba by nie chciały ruszyć to można użyć ATITool (on powinien wspierać starsze karty). Gdyby on zawiódł zostaje zawsze 3D Mark 2001. Jeżeli za duży wybór to powiedz proszę jaką masz kartę w tym laptopie to wtedy dokładnie wskażę program Oczywiście mówię tutaj o programach sprawdzających stabilność gdyby zaś chodziło o samą wydajność to chyba 3D Marki są do tego najszybszym narzędziem. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Jeżeli za duży wybór to powiedz proszę jaką masz kartę w tym laptopie to wtedy dokładnie wskażę program Sorki, od razu mogłem napisać - Radeon HD 5470 Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 To nowa karta więc OCCT będzie chyba najlepszym rozwiązaniem oczywiście jeżeli testujemy stabilność. Do pomiaru wydajności można użyć 3D Marka Vantage. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Belfegor - spróbuj MSI Kombustor. Ale może określ o jaki typ testu ci chodzi, stabilności czy wydajności czy może chcesz określić jakę temperaturę wytrzyma, jak już w powyższym poście zostało zaznaczone. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Ale może określ o jaki typ testu ci chodzi, stabilności czy wydajności Chodzi o test stabilności. Cały czas drążę przyczynę wadliwej pracy Firefoxa. Na ile puścic ten OCCT i jaką opcje wybrać po uruchomieniu programu? Pytam, bo nigdy nie byłem zmuszony do testowania karty czy procesora. Mati napisał Może być użyte OCCT w trybie GPU Nie moge właczyć takiego trybu. Program nie widzi karty tylko sam procek. Albo ja nie wiem jak to właczyć.....co jest bardziej prawdopodobne Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 U mnie OCCT do testowania GPU nie działa (też nie mogę włączyć tego trybu) używam jak pisałem MSI Kombustor to jest prawie to samo, zapewne ten sam silnik. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Nie moge właczyć takiego trybu. Program nie widzi karty tylko sam procek. Albo ja nie wiem jak to właczyć.....co jest bardziej prawdopodobne Często tak bywa - http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?2009/01/30/31-the-tabs-for-occt-gpu-and-power-supply-tests-are-greyed-out-why-is-that nawet na 7. I Kombustor i OCCT są na bazie FurMarka który jest na bazie ATITool więc w zasadzie dużej różnicy nie ma oprócz wsparcia dla starszych kart. Jeszcze jedna taka uwaga techniczna - tego okienka w którym jest obraz nie należy minimalizować i przesuwać bo może to zostać zidentyfikowane jako błąd (powiadomienia programó też najlepiej wyłączyć) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi