Tivan Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam. Mam laptopa Toshiba Satellite A200-14D i mam problem z wifi ponieważ pochodzi trochę i się rozłącza ;/ niżej SS z menadżera urządzeń. Sterownik karty sieciowej wgrany z TUTAJ. Próbowałem także z komendą netsh int ip reset reset.log którą podał mi DawidS28, niby wszystko się udawało ale to nic nie pomogło (zrestartowałem lapka) Proszę o pomoc bo nie da się nic robić na laptopie bez internetu ;( Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Daj raport z Net-log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
Tivan Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Proszę log. Gdy podłącze internet przez kabel to wszystko śmiga, a na bezprzewodowym jest problem ;/ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Pozwól, że posłużę się FAQ: https://www.fixitpc.pl/topic/4745-internet-i-sieci-faq/page__view__findpost__p__34814 Wykonaj po kolei instrukcje z tego posta i napisz, czy coś dało. Odnośnik do komentarza
Tivan Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Sorrka ale nie było mnie od ostatniego postu. Więc tak, na laptopie nie da się poużywać WiFi z moim modemem, brat powiedział, że gdy połączył się z czyimś routerem niezabezpieczonym to wszystko normalnie chodzi lecz ten ktoś ma słaby internet no i trzeba się męczyć kablem żeby poszperać po internecie ;/ niżej przedstawiam SS "a1" tak wygląda jak się rozłączy, "a2-a3" z programu mój Link_110, "a4" po rozłączeniu nieraz tak pokazuje. Próbowałem z tym poradnikiem https://www.fixitpc.pl/topic/4745-internet-i-sieci-faq/page__p__34814#entry34814 , z niepotrzebnie uruchomiony protokołem IPv6, netsh int ip reset reset.log, z ustawieniami przeglądarek itd... Nic nie pomaga, a na laptopie ojca WiFI śmiga bez problemu nadal. ;/ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.msc Znajdź swoją kartę sieciową, potem Właściwości i spisz z zakładki Zaawansowane wszystkie parametry z wartościami. Sieci jest w okolicy wiele i to może powodować pewne zakłócenia, ale są to na ogół sieci słabe. Sprawdź, czy problem będzie występował także z jakiegoś linuksowego LiveCD. Polecam Knoppix lub Ubuntu. Odnośnik do komentarza
Tivan Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Internet chodził bez problemu na windows 7, lecz ten lapek nie ma sterowników do win7 i niestety tylko Vista pozostaje ;/ O to SS chodziło ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zakładka Zaawansowane. Jedna na prawo od obecnej na screenie. Możesz spróbować zainstalować na Windows 7 sterowniki od Visty. Powinno zadziałać, ale nie daję gwarancji. Ja tak często robiłem. Odnośnik do komentarza
Tivan Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 SS. Nie wiem czemu ale jak na razie 20+ minut WiFi chodzi, zobaczymy czy się rozłączy. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Ustaw: Agresywność mobilności: najwyższa. Odnośnik do komentarza
Tivan Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zmieniłem. Jak na razie cieka wszystko nawet po ponownym uruchomieniu, oby tak dalej było ; ) Odnośnik do komentarza
Tivan Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 No i się zaczęło z powrotem ;/ Wifi się rozłącza, nieraz się wyłączy to muszę uruchomić instalkę od WiFi tą: http://downloadmirror.intel.com/19853/eng/ICS_Dv32.exe ;/ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Jak tam z Linux LiveCD? Odnośnik do komentarza
Tivan Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Nie miałem czasu jeszcze sprawdzić tego ;p z tego co wiem to WiFi chodzi ciągle jak się połączy z innym routerem np. dlink (czyjś z bloku) i normalnie internet zasuwa. Czy to może być wina Routera? źle skonfigurowany ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 (edytowane) Wątpliwe. Sprawdź z płytki z Linuksem. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi