artus72 Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Dzień dobry, zainspirowany zachętami picasso z tego wątku postanowiłem zainstalować najnowsze wcielenie Javy. Do tej pory nie miałem z dżawowymi instalatorami najmniejszych problemów. Dziś otrzymałem taki oto komunikat: Odinstalowałem starą Javę (update 26). Bez zmian. Pobrałem instalator online - ten sam problem. Co mogę zrobić, by pomyślnie dokończyć instalację? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Pobrałem instalator online - ten sam problem. Czy instalator "offline" zachowuje się tak samo? Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Tak. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Jaki rodzaj oprogramowania zabezpieczającego jest zainstalowany? Jeśli jest jakieś: spróbuj ponowić instalację po całkowitym wyłączeniu wszystkich rezydentów + porządnym wyczyszczeniu Temp i cache Java za pomocą TFC - Temp Cleaner. W bazie supportu dla starszej wersji jest ten błąd opisany, bez konkretnego rozwiązania: KLIK. Jeśli nie wypali prosta akcja dana powyżej, szukaj logów instalacyjnych Java do prezentacji. Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 (edytowane) MS Security Essentials + Mamutu. Zaraz powyłączam te aplikacje, wyczyszczę lokalizacje tymczasowe i spróbuję ponowić instalację. [EDZIA] Wszystko jest już cacy. Java się zainstalowała i... życie znów stało się piękne Moim skromnym zdaniem 3 rzeczy mogły blokować działanie instalatora: 1) blisko 100MB śmieci w tymczasowych folderach przeglądarek (IE i Opera), Javy i systemowym Temp (pięknie uporał się z nimi TFC) 2) Mamutu 3) podłączony via USB telefon (niby tylko bateria się ładowała, ale kto wie...) Dziękuję bardzo za pomoc. Temat można zamknąć. P.S. połknąłem literkę "m" w tytule. Możnaby to jakoś poprawić? Edytowane 29 Lipca 2011 przez picasso Literówka skorygowana. Temat zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi