Flavius Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 ten PCCmos bardzo ryzykowny jest? probowal ktos tego? Dlaczego twoim zdaniem ma być ryzykowny?To dość popularny program. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Wyjąłem baterię i cmos się zresetował a hasło zostało :] Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Wyjąłem baterię i cmos się zresetował a hasło zostało :] A program który ci dałem?Jeśli nie wiesz jaki BIOS masz to pobierz np HWINFO i przy info przy płycie bedzie informacja. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Programem jeszcze się nie bawiłem, poczekam, bo może dostane to hasło bez kombinowania. A dodam, że te mruganie to wygląda w ten sposób, że jakgdyby na ułamek sekundy wraca do pulpitu, a potem do programu/gry. Tylko to jest praktycznie widoczne jako mrugnięcie. Z tego co widze, od mojego biosa były 3 poprawki więc chyba warto instalowac. Niestety przy próbie update - krzyczy o password więc o progresie nie ma mowy. UPDATE: PCCMOSCleaner nic nie zdziałał. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Wreszcie... Na moje szczęście uporałem się z hasłem do biosu. Rozbierałem lapka drugi raz, wyciągnąłem nieszczęsną baterię i zrobiłem wszystko tak jak trzeba. Poprzednio błędem było to, że po zmontowaniu laptopa podłączyłem baterię DC, a w procedurze trzeba było podłączyć jedynie zasilanie AC z kontaktu. To mówię tak dla potomnych - a nóż widelec się komuś przyda. Do rzeczy: liczę na pomoc z instalacją biosu, bo mam zaledwie średnie pojęcie na ten temat. Przede wszystkim, który z przedstawionych plików ściągnąć, jeśli chcę instalować z pendrive'a: klik Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Do rzeczy: liczę na pomoc z instalacją biosu, bo mam zaledwie średnie pojęcie na ten temat. Instalacja BIOSa jest z poziomu systemu jest bardzo prosta - uruchomi się kreator który poprowadzi cię za rączkę... Jedyna ważna uwaga przy instalacji BIOSa Nie wolno przerywać,wyłączać komputera w trakcie flashowania,upewnij się że baterie są full naładowane - podczas flashowania musi być obecne zasilanie o czym powinien cię też poinformować kreator.Czytaj uważnie komunikaty i stosuj się do nich -to wszystko. EDIT Wybierz link nr 2 Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Mam tego typu problem, że nie wiem czy opcję d, czy opcję u wybrać. EDIT: uruchomiłem hpqRun.exe w zgodności Vista SP2. I aktualizacja leci. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Spróbuj użyć tego fixa http://support.microsoft.com/kb/2545227 Też miałem problem z WMI o identyfikatorze 10, teraz mam spokój. Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez picasso Dawno rozwiązane. Mój post numer dwa. //picasso Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Problem WMI został już rozwiązany, ale dzięki za chęci. To raz, a dwa, aktualizacja biosu nie pomogła na Niby ok, ale czasami mrygaja programy. A w grze to już w ogóle. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Może jakiś zewnętrzny program, działający w tle to powoduje? Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Poza Comodo i java to chyba nic nie mam. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zrobiłem format c:, a następnie ponownie zainstalowałem windows 7 x64 Professional. Zauważyłem znaczne przyszpieszenie systemu, co zapewne spowodowane jest brakiem antywirusa i teraz mam pytanie do bardziej doświadczonych internautów ode mnie: Jaki typ zabezpieczenia można polecić osobie (mi), która nie potrzebuje nadzwyczajnej ochrony komputera, zwykle dbam o to co ściągam, nie zdarza mi się wchodzić na niezaufane strony internetowe. Generalnie nie potrzebuje czegoś co będzie mi nieprzerwanie wertować pliki. Potrzebuje czegoś zupełnie prostego i oszczędnego w konsumowaniu zasobów. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Temat do zamkniecia. Dla potomnych: do rozwiązania błędu WMI wymagana jest łatka, klik natomiast mrygające ekrany i częste ułamkowo sekundowe zwiechy rozwiązałem reinstallem systemu Windows 7 Proffesional x64. A propos zabezpieczenia komputera został założony nowy temat Poszukiwania zabezpieczenia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi