Flavius Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 W dniu 30.07.2011 o 20:10, Walkerowy napisał(a): ten PCCmos bardzo ryzykowny jest? probowal ktos tego? Dlaczego twoim zdaniem ma być ryzykowny?To dość popularny program. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Wyjąłem baterię i cmos się zresetował a hasło zostało :] Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 W dniu 1.08.2011 o 14:44, Walkerowy napisał(a): Wyjąłem baterię i cmos się zresetował a hasło zostało :] A program który ci dałem?Jeśli nie wiesz jaki BIOS masz to pobierz np HWINFO i przy info przy płycie bedzie informacja. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Programem jeszcze się nie bawiłem, poczekam, bo może dostane to hasło bez kombinowania. A dodam, że te mruganie to wygląda w ten sposób, że jakgdyby na ułamek sekundy wraca do pulpitu, a potem do programu/gry. Tylko to jest praktycznie widoczne jako mrugnięcie. Z tego co widze, od mojego biosa były 3 poprawki więc chyba warto instalowac. Niestety przy próbie update - krzyczy o password więc o progresie nie ma mowy. UPDATE: PCCMOSCleaner nic nie zdziałał. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Wreszcie... Na moje szczęście uporałem się z hasłem do biosu. Rozbierałem lapka drugi raz, wyciągnąłem nieszczęsną baterię i zrobiłem wszystko tak jak trzeba. Poprzednio błędem było to, że po zmontowaniu laptopa podłączyłem baterię DC, a w procedurze trzeba było podłączyć jedynie zasilanie AC z kontaktu. To mówię tak dla potomnych - a nóż widelec się komuś przyda. Do rzeczy: liczę na pomoc z instalacją biosu, bo mam zaledwie średnie pojęcie na ten temat. Przede wszystkim, który z przedstawionych plików ściągnąć, jeśli chcę instalować z pendrive'a: klik Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 W dniu 17.08.2011 o 12:47, Walkerowy napisał(a): Do rzeczy: liczę na pomoc z instalacją biosu, bo mam zaledwie średnie pojęcie na ten temat. Instalacja BIOSa jest z poziomu systemu jest bardzo prosta - uruchomi się kreator który poprowadzi cię za rączkę... Jedyna ważna uwaga przy instalacji BIOSa Nie wolno przerywać,wyłączać komputera w trakcie flashowania,upewnij się że baterie są full naładowane - podczas flashowania musi być obecne zasilanie o czym powinien cię też poinformować kreator.Czytaj uważnie komunikaty i stosuj się do nich -to wszystko. EDIT Wybierz link nr 2 Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Mam tego typu problem, że nie wiem czy opcję d, czy opcję u wybrać. EDIT: uruchomiłem hpqRun.exe w zgodności Vista SP2. I aktualizacja leci. Odnośnik do komentarza
szopen64 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Spróbuj użyć tego fixa http://support.microsoft.com/kb/2545227 Też miałem problem z WMI o identyfikatorze 10, teraz mam spokój. Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez picasso Dawno rozwiązane. Mój post numer dwa. //picasso Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Problem WMI został już rozwiązany, ale dzięki za chęci. To raz, a dwa, aktualizacja biosu nie pomogła na Cytat Niby ok, ale czasami mrygaja programy. A w grze to już w ogóle. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Może jakiś zewnętrzny program, działający w tle to powoduje? Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Poza Comodo i java to chyba nic nie mam. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zrobiłem format c:, a następnie ponownie zainstalowałem windows 7 x64 Professional. Zauważyłem znaczne przyszpieszenie systemu, co zapewne spowodowane jest brakiem antywirusa i teraz mam pytanie do bardziej doświadczonych internautów ode mnie: Jaki typ zabezpieczenia można polecić osobie (mi), która nie potrzebuje nadzwyczajnej ochrony komputera, zwykle dbam o to co ściągam, nie zdarza mi się wchodzić na niezaufane strony internetowe. Generalnie nie potrzebuje czegoś co będzie mi nieprzerwanie wertować pliki. Potrzebuje czegoś zupełnie prostego i oszczędnego w konsumowaniu zasobów. Odnośnik do komentarza
Walkerowy Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Temat do zamkniecia. Dla potomnych: do rozwiązania błędu WMI wymagana jest łatka, klik natomiast mrygające ekrany i częste ułamkowo sekundowe zwiechy rozwiązałem reinstallem systemu Windows 7 Proffesional x64. A propos zabezpieczenia komputera został założony nowy temat Poszukiwania zabezpieczenia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi