Gorek Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Witam chciałbym was prosić o poradę odnośnie zarządzalnych switchy ethernetowych. Mam zamiar kupic kilka takich urządzeń w przystępnej cenie i jakości ale nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Znalazłem taki switch: SICOM3024-24T Zarządzalny switch A urządzenie będzie mi potrzebne do sieci w siedzibie swojej firmy. Odnośnik do komentarza
ba10 Opublikowano 28 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 (edytowane) Raczej dokładnie specyfikuj co ma obsługiwać, jaki ruch, ilośc vlanów, może voip, ilosc komputerów, weż pod uwagę skalowność, infrastrukture sieci, mają to być przełączniki której warstwy : rdzenia, dystrybucji, dostepu, jakie standardy ma obsługiwać, jak ma być zarządzalny snmp, http, ssh? itd. Weź tez pod uwagę wsparcie bo jak coś się pochrzani to nie dojdziesz co i jak ze sprzętem. Polecam najpierw usiąść i przemyśleć co się chce, a dopiero szukać pod konkretne wymagania. Dobór switchy nie jest łatwym zadaniem. Tak w ciemno to może LINKSYS SPS224G4-G5. Edytowane 16 Września 2011 przez picasso 16.09.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi