dgd Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam Mój irytujący problem dotyczy przerywającego internetu. Co określony czas (z stoperem w ręku co jakieś 1,20-1,30 minuty) na chwile (ok 5 sekund) następuje przerwa w dostępie( rozłącza gg, przerywa połączenie w Skype, zatrzymuje buforowanie video na Youtube). Testowałem już różne sieci i połączenia bezprzewodowe i przez kabel. W każdym przypadku problem nadal występuje. System Windows 7 Home Premium 64 bit Service Pack 1. Za wszelką pomoc z góry dziękuje. raport Security Check Results of screen317's Security Check version 0.99.7 Windows 7 (UAC is disabled!) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: Avira AntiVir Personal - Free Antivirus PC Tools Firewall Plus 7.0 WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. Avira successfully updated! ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Malwarebytes' Anti-Malware CCleaner Java 6 Update 26 Out of date Java installed! Adobe Flash Player 10.3.181.26 Adobe Reader 9.1 MUI Out of date Adobe Reader installed! ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Malwarebytes' Anti-Malware mbamservice.exe Avira Antivir avgnt.exe Avira Antivir avguard.exe PC Tools Firewall Plus FWService.exe PC Tools Firewall Plus FirewallGUI.exe ``````````End of Log```````````` OTL.TxtPobieranie informacji ... Extras.TxtPobieranie informacji ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Temat zmienia dział. Brak śladów infekcji. Tylko odinstaluj śmiecia sponsoringowego Ask Toolbar i wątpliwej reputacji wtyczkę vShare, poprawiając po deinstalacji przez AD-Remover (wykrywa oba komponenty). Cytat Testowałem już różne sieci i połączenia bezprzewodowe i przez kabel. Przetestuj oczywiste rzeczy = zaporę. Tu jest PC Tools Firewall Plus, toteż na próbę odinstaluj i sprawdź rezultaty. Przykuwa wzrok także oprogramowanie Platinum Hide IP, aczkolwiek nie mam pewności czy to jest czynne. Przy braku efektów z firewallem dostarcz raport z Net-log. . Odnośnik do komentarza
dgd Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) W sumie miałem już pisać, że to nie pomoże bo już tak robiłem... Ale dla świętego spokoju zrobiłem to jeszcze raz i wszystko już działa ok:) Wielkie Dzięki Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez DawidS28 Ok, temat zamykam jako rozwiązany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi