BUSHIDO Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam! Moim problemem jest brak owego folderu, przez to nie mogę uruchomić większości aplikacji na komputerze, np. programy od adobe, i wszelkiego rodzaju pliki które podczas instalacji "odinstalowywują starszą wersję -> zmieniając na nowszą". Hę, dodam też, że szukałem tego folderu i nic nie mogę wyszukać, nawet korzystając z windowsowej wyszukiwarki (mam zaznaczoną opcję pokazywania ukrytych folderów), a tworząc folder o nazwie "installer" dudni mi, że owy już istnieje(?). Czy można to jakoś naprawić nie reinstalując całego windowsa (niestety to nie wchodzi w rachubę, powody techniczne), a jak tak, to jak? Bardzo proszę o odpowiedź, pilne jak na wczoraj! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 nie mogę uruchomić większości aplikacji na komputerze, np. programy od adobe, i wszelkiego rodzaju pliki które podczas instalacji "odinstalowywują starszą wersję -> zmieniając na nowszą". Proszę dokładnie opisać co to znaczy "nie mogę uruchomić", jakie błędy widzisz. Hę, dodam też, że szukałem tego folderu i nic nie mogę wyszukać, nawet korzystając z windowsowej wyszukiwarki (mam zaznaczoną opcję pokazywania ukrytych folderów), a tworząc folder o nazwie "installer" dudni mi, że owy już istnieje(?). Opisany tu objaw wskazuje, że folder jest na dysku tylko go nie widzisz. Opcje Widoku są dwie, a z tego co tu wyczytuję Tobie się wydaje, że masz prawidłową ustawioną i się nabierasz, że folderu nie ma. By widzieć folder "Installer" należy w Mój komputer > Narzędzia > Opcje folderów > Widok > zdjąć zaznaczenie z Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. Nawiasem mówiąc: gdyby folderu nie było, to czy Ty naprawdę sądzisz, że utworzenie pustego folderu o tej nazwie coś by pomogło? Nie, bo nadal brak składników owego folderu, niezbędnych do operacji (de)instalacyjnych danego oprogramowania. . Odnośnik do komentarza
BUSHIDO Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 A więc tak, folder istnieje co nie zmienia faktów, że jego istnienie g**** daje, folder w pełnej okazałości ma 541 mb, czytałem na innych bądź nawet na tym forum, że powinien on zajmować kilka/kilkanaście GB, no cóż. "dyby folderu nie było, to czy Ty naprawdę sądzisz, że utworzenie pustego folderu o tej nazwie coś by pomogło?" Sądzę, że to nic by nie pomogło -> to była jedynie moja metoda sprawdzenia czy rzeczywiście istnieje, bo nie można mieć dwóch takich samych folderów/plików w jednej lokalizacji. Błędem jest Microsoft Visual C++ 2005, nie mogę go zupdate'ować! Metodą "wiersz polecenia" i próbowaniem całkowitej deinstalacji też nic nie wskóram gdyż nie jest to możliwe (oczywiście potem bym to znowu zainstalował)! BTW: Nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi o.O Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 A więc tak, folder istnieje (...) folder w pełnej okazałości ma 541 mb, czytałem na innych bądź nawet na tym forum, że powinien on zajmować kilka/kilkanaście GB, no cóż. Zasobności folderu nie porównuj. Ja mam na całkowicie sprawnej wirtualnej maszynie jeszcze mniejszy folder niż Ty. Zasobność zależy od ilości aplikacji i ich rodzaju. Błędem jest Microsoft Visual C++ 2005, nie mogę go zupdate'ować! Użyj Windows Installer CleanUp, by usunąć dane instalacyjne bibliotek Visual (innych wpisów pokazanych w programie nie ruszaj), a następnie je nadpisz z nowego instalatora Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package (x86). . Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 A więc tak, folder istnieje co nie zmienia faktów, że jego istnienie g**** daje, folder w pełnej okazałości ma 541 mb, czytałem na innych bądź nawet na tym forum, że powinien on zajmować kilka/kilkanaście GB, no cóż. Folderu Installer nie ma gdy system jest swieżo zainstalowany! Pojawia się dopiero wtedy gdy zostaną zainstalowane programy bazujące na MSI i potem się dopiero rozrasta -nie ma limitów jak wielki on ma być - im więcej programów MSI tym większy.Czy ty nie pomyliłeś informacje o tym folderze z folderem WinSxS? Błędem jest Microsoft Visual C++ 2005, nie mogę go zupdate'ować! Obejrzyj te linki: http://www.nbtnet.newboundary.com/support/docs/ppm/ppm/patch_deployment_office/ppm0283.htm http://support.microsoft.com/kb/944298 Odnośnik do komentarza
BUSHIDO Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Dziękuję Pani, i Tobie również - za linki, dokładną instrukcję oraz rady. Obeszło się jednakże bez korzystania z tych z (przed)ostatniego posta - solved dzięki programowi Windows Installer CleanUp. Temat spokojnie można zamknąć, dziękuję jeszcze raz! Pozdrawiam BUSHIDO! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi