LikwidatoR Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam, Natrafiłem dziś na ciekawy test przeglądarek internetowych od NSS Labs . Polega on na ochronie przed złośliwym oprogramowaniem wykorzystującym inżynierię społeczną. Raport jest z maja, lecz na stronę wrzucony nie dawno. W teście brały udział przeglądarki wszystkich renomowanych firm : Apple Safari ver . 5 Firefox 4 Internet Explorer 8 i 9 Chrome 10 Opera 11 Screen z wynikami : Szczegółowy raport dostępny jest w języku polskim : http://www.nsslabs.com/assets/noreg-reports/2011/nss_labs_q2_2011_browsersem_polish.pdf Odnośnik do komentarza
Majaque Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Śmierdzi mi tutaj ładną łapówką... Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Najbardziej inteligentni userzy stosują Operę, a najmniej IE : http://www.dobreprogramy.pl/MENSA-nie-dla-uzytkownikow-Internet-Explorera,Aktualnosc,26880.html Odnośnik do komentarza
Eru Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Już nie mają czego badać... Odnośnik do komentarza
marsellus Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Śmierdzi mi tutaj ładną łapówką... Niekoniecznie, znaczenie może mieć tutaj filtr SmartScreen który jest wbudowany w IE Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ale bzdury...IE to dziurawy shit...dzieci w przedszkolach o tym wiedzą Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ale bzdury...IE to dziurawy shit...dzieci w przedszkolach o tym wiedzą Test nie dotyczył szczelności, lecz blokowania niebezpiecznych witryn. Filtr SmartScreen w IE sprawuje się bardzo dobrze dlatego ta przeglądarka wygrała. Opera jest na końcu ale w przeciwieństwie do IE jest najszczelniejsza. Ja używam Opery + HIPS z piaskownicą i firewallem. Odnośnik do komentarza
Meir Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Test nie dotyczył szczelności, lecz blokowania niebezpiecznych witryn. Filtr SmartScreen w IE sprawuje się bardzo dobrze dlatego ta przeglądarka wygrała. Opera jest na końcu ale w przeciwieństwie do IE jest najszczelniejsza. Ja używam Opery + HIPS z piaskownicą i firewallem. Jak zwał tak zwał Jura ...szczelność czy blokowanie witryn...chodzi o efekt końcowy...laik nie rozróżnia detali-zainstaluje-a potem może być zonk. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Widać kto ma najwięcej pieniędzy po tym teście ,ale że liska tak sprofanowali Hmm . Chyba się zamknę w sobie Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi