Misiumaster Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Siemka, chciałbym na swojej prywatnej stronie zainstalować eyeOS. Mam darmowy hosting friko.pl Po wrzucałem wszystkie pliki na serwer ftp, zainstalowałem przez instalator i puff. Nie działa, gdy wchodzę na swoją stronę cały czas jest błąd (różne a to linia 132 itp.) pliku jsmin.php . Pomożecie, strasznie chciałbym to mieć na stronie moja strona Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 A zwróciłeś uwagę, że friko.pl nie spełnia wymagań stawianych przez eyeOS? Jedyny znany mi darmowy hosting, który powinien obsłużyć eyeOS, to http://www.ugu.pl/ PS. Link, który wkleiłeś, jest uszkodzony. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Jak zawsze masz rację link dobry to : strona Niektórych wymagań nie spełniał, ale chyba najważniejsze to nie spełnia SQlite. Instalacja przeszła i myślałem że bd dobrze. teraz bd działać ? ______________ czy tobie nie działa rejestracja ugu ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Nie wiem, jak te linki wklejasz... Masz podwójne http:// wrzucone do odnośnika. Spróbuj zainstalować na tym, co podałem. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Link już wrzucony dobrze, ale rejestracja na ugu mi nie działa :/ Wpisuję wszystko i nic. Przechodzi na strone newacc i nie ma konta :/ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 U mnie rejestracja działa, a na http://www.ugu.pl/newacc jest informacja, że masz odebrać maila z kodem aktywacyjnym. Tak wygląda strona: Jeśli czegoś u Ciebie brakuje, to wyłącz Adblock Plus lub inny program do blokowania reklam, z jakiego zapewne korzystasz. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 No to cie zaskocze nie używam nic do reklam, i tak nie działa Zobacze czy zadziała na IE, a może ty być mi założył jak by mi nie zadziałało ? Nie wytrzymam, na IE nie pokazuje kodu Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 A ja bym chciał dodać,że eyeOS chodziłoby chyba na SSL2.pl.Spełnia wymagania. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 a może ty być mi założył jak by mi nie zadziałało ? Daj adres e-mail. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Peter, a na pewno by chodziła ? Bo nie chce mi się wrzucać około 9 tys. plików na marne ____________- Poczekam na dane do ugu Bo słyszałem że właśnie tam działa Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Wymagania spełnia teoretycznie.Głowy uciąć sobie nie dam. EDIT:Ok. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 I lipa :/ LIPA LINK Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Wgrałeś wszystkie pliki prawidłowo?Błąd sugeruje że"coś nie tak z tą instalacją eyeOS".Hmm,chyba z ciekawości sam spróbuję... Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Dzień dobry Tak patrzę instrukcję którą znalazłem w PDF i tu trzeba mieć : Apache Apache http Server 2.xMySQL MySQL-server and MySQL-client 5.x PHP PHP 5.3, or higher Czy ja to wszystko mam ? na UGU ? _______________ To instrukcja (j.ang) http://eyeos.org/installation_manual.pdf Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Przepraszam że post pod postem, ale nowa akcja !! Wyłączyłem tryb bezpieczny !! : Mój link Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 UGU.pl zapewnia Ci PHP 5.2 i kiedyś to dla eyeOS starczało. Teraz ten drugi wymaga PHP 5.3, więc albo pobierz starszą wersję eyeOS, albo szukaj hostingu, który Ci PHP 5.3 zapewni... Dobry, tani hosting, który teoretycznie spełnia wszystkie wymagania, to hekko.pl. Nie chce mi się teraz sprawdzać, czy to będzie działać... Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Dobra wgrałem 1.9 ale następny problem : Wystąpiły następujące problemy: Ostrzeżenie: Proszę nadać pełne uprawnienia (CHMOD 777) dla pliku "./". Jak to ustawić ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Łączysz się przez klienta FTP? Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Filezille czyli tak Poustawiałem atrybuty CHMOD 777 dla innych plików ale nie wiem o co chodzi z "./". Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 ./ albo . - bieżący katalog .. - katalog nadrzędny / - główny katalog Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 (edytowane) Tzn. ? Zmieniłem atrybuty wszystkich plików ale dalej to samo :/ _____________________________ Wszystko pięknie, ładnie i szybko działa Dziękuję za miłą współpracę i temat do zamknięcia ) Edytowane 26 Lipca 2011 przez DawidS28 Ok, zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi