wieslaw531 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Tak na gorąco: Czy forum nie da się rozciągnąć na oba boki w poziomie? Po co po obu stronach monitora tyle wolnego, niewykorzystanego, szarego miejsca? Masz duży monitor i chyba odpowiedni system. Skorzystaj z kombinacji Ctrl+Kółko myszki. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jedna rzecz mi nie odpowiada: przed aktualizacją jak kliknąłem na "Wyświetl nową zawartość" to ładnie pokazywało całą listę tematów których nie przeczytałem/ w których są nowe posty i po otworzeniu takiego tematu w nowej karcie automatycznie przekierowywało mnie do ostatniego nie przeczytanego przeze mnie posta (tzn. te które przeczytałem dzień wcześniej to pamiętało, że były przeczytane, i kierowało do najnowszych, BTW nie czyściłem cache). Dodatkowo na stronie nowej zawartości przycisk oznaczenia jako przeczytane jest w niedogodnym miejscu (na dole), a wcześniej był na górze. Pewnie będę musiał się przyzwyczaić Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Właśnie robiłem te aktualizacje. Wejdź w ustawienia na swoim profilu. Jest inaczej niż było. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jedna rzecz mi nie odpowiada: przed aktualizacją jak kliknąłem na "Wyświetl nową zawartość" to ładnie pokazywało całą listę tematów których nie przeczytałem/ w których są nowe posty i po otworzeniu takiego tematu w nowej karcie automatycznie przekierowywało mnie do ostatniego nie przeczytanego przeze mnie posta (tzn. te które przeczytałem dzień wcześniej to pamiętało, że były przeczytane, i kierowało do najnowszych). Cytuję co napisałam: Dodatkowa uwaga: w wynikach "Nowej zawartości" klik w link zawsze będzie zabierał do pierwszego postu tematu, by zaś przejść konkretnie do rzeczywiście nowego posta w temacie należy kliknąć w oznaczenie kropki przy temacie. Czyli trzeba klikać ikony: lub . Jeśli nie o to chodzi to z czym masz problem? BTW nie czyściłem cache Powinieneś to zrobić. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Masz duży monitor i chyba odpowiedni system. Skorzystaj z kombinacji Ctrl+Kółko myszki. Korzystając z Twojej Wiesław wskazówki mam taki efekt (a przecież nie o to chodzi): http://www.imagebana...1103_201152.png Będzie mi to potrzebne za ok. 30 lat (jak dożyję). Wielkość czcionkii teraz jest prawidłowa, tj. taka sama jak na starej skórze. Problemem jest kiszka (dosłownie i w przenośni) przez środek ekranu z wolną przestrzenią po bokach. Poprzednio forum wypełniało cały ekran. Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Czyli trzeba klikać ikony: lub . Jeśli nie o to chodzi to z czym masz problem? Rzeczywiście, to błąd z mojej strony - niedoczytanie, przepraszam za zamieszanie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 1. Zostały wprowadzone następujące uczytelnienia: - kolor linków forum został zmieniony na ciemniejszy, a wszystkie przeczytane w widoku forum dostały bold. - separacja przyklejonych od normalnych tematów przez odkreślenie linią. Należy wymusić odświeżenie strony, by widzieć zmiany (jeśli nie działa zwyczajne, to CTRL+F5 z omijaniem cache powtórzone na każdej podstronie prezentującej stary układ). 2. Fotki użytkownika z transparentnym tłem mają usunięty biały podkład. Ostała się tylko mała ramka obrysowa. Na razie tak zostanie. Jak wyżej, wymagane mocne odświeżenie. 3. W stopce wrócił link do naszej "nędzarnej" wizytówki na Facebooku, tym razem jako ikonka. 4. W pasku bocznym box wsparcia uzupełniony o brakującą metodę. Potem się zastanowię czy nie zmienić nieco logo. Na razie jest tak. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 @Bonifacy Nie wiem z jakiej korzystasz przeglądarki, ale np. w Operze jest opcja "dopasuj do szerokości ekranu, ewentualnie jest jeszcze coś takiego jak Pivot, no może nie we wszystkich monitorach, ale ekran w pionie świetnie się sprawuje do neta. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Jakbyś prześledził cały temat to byś wiedział z jakiej przeglądarki korzystam - z FF + czasami z IE,GCh,Opera (wszystkie w najnowszych wersjach). "Dopasuj do szerokości" w Operze nic nie zmienia. O pardon - zaptaszenie tego zmienia położenie okienka wyszukiwania na Forum i nieznaczne rozciągnięcie w pionie sekcji "Najnowsze tematy" Z tym pivotem genialne, ale nie skorzystam Z zrzutów w temacie dokonanych przez innych userów wynika, że to nie jest tylko mój problem - patrz post 33, 37. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Bonifacy To nie jest błąd, że skin nie rozciąga się jak guma "aż do krawędzi". Jest i możliwe, że jest tu jakieś techniczne uzasadnienie (a tej wersji iSkin nie można porównywać z poprzednią, jako że są to dwie różne wersje). Inna sprawa, że jesteś jedynym który to podnosi jako "problem" i nie wiem czy jest większa grupa osób, która widzi to w ten sam sposób. Na chwilę to zostawiamy. Luuk się temu jeszcze przyglądnie i może zapytam autora skóry co za cel ma taka proporcja. Do wszystkich Wszystkie błędy zgłoszone w temacie rozwiązane (tylko pliki pomocy mi zostały do dostosowania). Wszystkie tweaki, które miały być zrobione, również. Oceniać czy coś jeszcze trzeba zrobić. . Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Bonifacy Inna sprawa, że jesteś jedynym który to podnosi jako "problem" i nie wiem czy jest większa grupa osób, która widzi to w ten sam sposób. Mam identyczną sytuację jak @Bonifacy, tyle że wolnego miejsca na Operze jest po ok 2cm. Odnośnik do komentarza
marcinkowski Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 @Bonifacy Z zrzutów w temacie dokonanych przez innych userów wynika, że to nie jest tylko mój problem - patrz post 33, 37. Post 33 to tylko 2 cm, całkiem przyzwoicie, w przypadku postu 37 no to już coś nie tak, u mnie również jest te 2 cm, ale ja używam ctrl+kółko. Ale znam gorsze przypadki np. wp.pl gdzie margines to z 12 cm. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Mam identyczną sytuację jak @Bonifacy, tyle że wolnego miejsca na Operze jest po ok 2cm. Przecież to oczywiste, że marginesy będą u wszystkich, a tym większe im większy ekran, bo skin ma ustawiony na sztywno max. Przykładowo: ja mam po 7 cm z każdej strony przy oknie zmaksymalizowanym. Ja nie pytam kto ma "identyczną sytuację", tylko komu to przeszkadza. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Aaaaa - to zmienia sprawę! Mnie się jednak marzy aby przy natywnej rozdzielczości mojego monitora 1920 x 1080 forum wyglądało tak, jak np. forum DP, elektroda - tj. od krawędzi do krawędzi Odnośnik do komentarza
slawek481 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Problem w tym, że wszystkim się nie dogodzi... Jednej osobie podoba się tak jak jest, druga chciała by inaczej a trzeciej jest wszystko jedno... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Można napisać sobie własne style do strony i z nich korzystać... Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Królu Złoty: Jak ja bym to umiał,to rozciągnąłbym skórę z myszy. Najlepiej w formacie 6x9...eee nie: w formacie 9x6! Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 https://www.fixitpc.pl/topic/191-kontrolowanie-prezentacji-stron-www-usuwanie-reklam/?do=findComment&comment=911 Według tego dobierasz się do pliku userContent.css i dopisujesz notatnikiem na jego koniec: body#ipboard_body div#ipbwrapper div.content div.wrapper { max-width: 14000px !important; width: 97% !important; }Restartujesz FF i ma działać. Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Pisząc poprzedniego posta, zauważyłem, że po zapisie boldem po wyłączeniu podświetlenia B wskaźnik pisania wraca do początku tekstu. Jeżeli kliknę na koniec tekstu - dalej piszę boldem. Nie ma takiego efektu podczas standardowej edycji, kiedy to edytuję gotowy tekst, jednak jak chcę coś pogrubić z marszu to ten efekt występuje. Przeglądarka Opera. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Według tego dobierasz się do pliku userContent.css Dawid Jakbyś był tak uprzejmy, to podaj mi, gdzie jest ten plik na dysku (instalacja FF domyślna, Win7x64), bo u mnie systemowa szukajka jest skopana. Patrzę, patrzę i wypatrzeć nie mogę. Na FF w wersji portable tez nie mogę tego pliku znaleźć... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 %AppData%\Mozilla\Firefox\Profiles\txhboewp.default\chrome Gdzie txhboewp to pseudolosowy ciąg znakow, jednoznacznie określający Twój profil. A %AppData% to, w moim przypadku, C:\Users\DawidS28\AppData\Roaming\ Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 To dpa - bo katalogu chrome nie ma http://www.imagebanana.com/code/fpkvxup9/20111104_162258.png Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 To przez dodatek Stylish: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/stylish/ Wejdź na fixitpc.pl Na pasku dodatków znajdź białe "S", Napisz nowy styl -> Dla www.fixitpc.pl Wypełnij według tego. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Wolę się upewnić - Ty Dawid masz ten styl? Jeśli tak, to pokaż jego zrzut z imageszoka, abym doświadczył, czy skórka jest warta wyprawki zanim się rzucę na głęboką wodę bez kopii pliku userContent.css Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Akcja jest całkowicie odwracalna. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi