marzenie26 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 prosze o sprawdzenie net.log, nie wiem czy to wina komputera czy dostawcy .....i tak przy okazji, wiem ze to nie ten dział,najwyzej nie uzyskam odpowiedzi, chciałam sie zapytac czy to normalne ze temperatura dysku twardego tak sobie skacze , a gdy dochodzi do 43 to przewaznie komp siada...wstawiam zrzut ekranu.. net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 prosze o sprawdzenie net.log, nie wiem czy to wina komputera czy dostawcy Jakie parametry łącza gwarantuje Orange? Sprawdź, jaki jest faktyczny stan poprzez http://speedtest.pl i wrzuć screen. Wykonaj jeszcze logi (otl.txt i extras.txt) OTL-em. https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ .....i tak przy okazji, wiem ze to nie ten dział,najwyzej nie uzyskam odpowiedzi, chciałam sie zapytac czy to normalne ze temperatura dysku twardego tak sobie skacze , a gdy dochodzi do 43 to przewaznie komp siada...wstawiam zrzut ekranu.. Co rozumiesz poprzez "komp siada"? Mam wrażenie, że te długie odcinki to po prostu okres, w którym komputer był wyłączony, a program utworzył wykres na podstawie temperatury z momentu wyłączania i włączania. Zwracam uwagę, że temperatura wtedy spada do pokojowej (jakieś 25 st.). A 43 stopnie to nie aż znowu tak dużo. Dysk do minimum 50-55 st. powinien normalnie pracować. Odnośnik do komentarza
marzenie26 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 to najszybciej udało sie zrobic, reszta jutro...a max szybkosc mojego łacza niby ma byc 7.2mb/s, przez siadanie komputera rozumiem całkowite wyłaczenie owego sprzetu, choc przewaznie pracuje na zasilaczu... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Szybkość połączenia według tego: fatalna. To się zupełnie nie pokrywa z gwarantowanymi parametrami. Sprawdź jeszcze, z jaką prędkością będzie pobierał się ten plik (możesz przez przeglądarkę): ftp://ftp.icm.edu.pl/ls-lR.gz Kliknij Windows + R, wpisz ncpa.cpl i znajdź swoje połączenie. Kliknij jego ikonę prawym -> właściwości -> zakładka: sieć -> odznacz "Protokół internetowy w wersji TCP/IPv6". Potem uruchom ponownie komputer. PS. Edytowałaś posta. Przy takiej różnicy, to na 99% wina dostawcy, jednak wykonaj to, co podałem, bo zawsze jest ten 1%, że to po Twojej stronie. Chociaż nie sądzę... A co do problemu sprzętowego: dostarcz raport z SIW. Odnośnik do komentarza
marzenie26 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 nie wiem jak sprawdzic predkosc pobierania pliku, ale szacowany czas pobierania to ok 1.5 godz. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Czyli dużo za dużo... Przy parametrach, jakie gwarantuje Ci dostawca Internetu, to powinno się pobrać w ciągu około 3 minut. To w takim razie czekam na raportu i będziemy sieć rozgrzebywać. Łączysz się przez modem kablowy czy radiówka? Odnośnik do komentarza
marzenie26 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 mam modem wdudowany, raczej nie ma kabla... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Czyli mam rozumieć, że połączenie bezprzewodowe? Odnośnik do komentarza
marzenie26 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Tak, dokładnie...a jak chciałam uruchomic SIW pojawił sie taki komunikat... Mam juz logi OTL.Txt23.txt Extras.Txt23.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Spróbuj pobrać SIW jeszcze raz. Komunikat wskazuje, że instalator jest uszkodzony. Zgłoś problem dostawcy. Odnośnik do komentarza
marzenie26 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 (edytowane) mam juz ten raport w wersji html , jak go wstawic? wywala mi błąd IO Raport wysłałam na adres mailowy podany Twoim porofilu, inaczej nie potrafiłam. Edytowane 25 Lipca 2011 przez DawidS28 Raport dostałem. Problemu z siecią nie widzę, temat nadaje się do hardware. Wątek ma być kontunuowany w dziale sprzętowym, ten zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi