picasso Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Bonifacy: sprawdzenie na live CD Ubuntu - to samo. (...) Tak u mnie cały czas jest źle. Bez względu na przeglądarke i system. W obliczu takich faktów typuję dostawcę, czyli potencjalną transparentną proxyfikację połączenia (optymalizacja - czytaj degradacja - zawartości w celu oszczędzenia pasma). Jeśli dostawca stosuje ten mechanizm, jest to nie do obejścia. . Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Ale ctrl + F5 wyostrzają obrazki. Więc to nie dostawca. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Problem jest niezależny od oprogramowania. Więc albo uszkodzony sprzęt (wątpliwe), albo działania ISP mające na celu ograniczenie ilości przesyłanych danych. Inna sprawa, ostatni raz spotkałem się z tym dobre kilka lat temu. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Ale ctrl + F5 wyostrzają obrazki. Więc to nie dostawca. Przecież to nie wyklucza wcale teorii, gdyż CTRL+F5 pobiera dane wprost z serwera i to może omijać dane scachowane przez proxy dostawcy. Dla przykładu: wieki temu, gdy siedziałam na chello (stosowali w owym momencie transparentne proxy), niezależnie od cache mojej przeglądarki widziałam nieprawidłowe dane (brak odnotowań, że ktoś zmienił avatar lub logo strony uległo wymianie etc.) i CTRL+F5 często mi pomagało, by pobrać zaktualizowane dane. Drugi przykład: KLIK. . Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Wina leży po stronie dostawcy. Sprawdziłem. Temacik można zamknąć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi