DawidS28 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 https://mozbackup.jasnapaka.com/ Odnośnik do komentarza
Mysza Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 W dniu 20.07.2011 o 21:47, Belfegor napisał(a): Witam wszystkich po długiej przerwie. To ja tylko wpadnę przywitać Zgubę Miło Cię znów widzieć @Befegor - bez Twoich rad i Twojego dowcipu czegoś tu brakowało Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Sytuacja nie uległa zmianie. Gdzie bym nie wszedł tam część obrazków rozmyta. Co zrobiłem do tej pory: czysta instalacja FF (bez ładowania kopii profilu) - nie pomogło sprawdzenie na IE 8 i 9 - to samo sprawdzenie na live CD Ubuntu - to samo. Tak sie zastanawiam czy nie jest to wina dostawcy netu? Nie mam na razie gdzie sprawdzić, jak bedzie się zachowywać przegladarka na inny łączu. A może to jakiś problem sprzętowy? Może pamięć nawala? Jeśli ktoś będzie miał jakieś pomysły - czekam. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Mi przychodzi na myśl karta graficzna.Jeśli możesz,to sprawdź w jakimś teście lub jakiejś grze z dobrą grafiką czy tam nie ma żadnych problemów. Choć może lepiej poczekać na opinię specjalistów... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Test karty moge zrobić. Ale dziwi mnie jedno, że taki objaw z grafiką występuje tylko na FF. Poza tym, po wciśnieciu magicznego Ctrl+F5 objawy znikają. Ponowne wejście na taką strone zachowuje ustawienia. Natomiast jeśli chodzi o inne aplikacje graficzne, np. Gimpa wszystko jest w porządku. W ogóle w czasie używania pozostałych programów nie ma żadnych objawów braku ostrości obrazów. A może ja mam jakieś wariackie ustawienia tej przeglądarki i nawet o tym nie wiem. Żeby nie było że se wymyślam. Oto przykład strony. Zobaczcie jak wyglądają te grafiki z boku. Tekst i inne detale są OK. Odnośnik do komentarza
qas Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Spróbuj wyłączyć akcelerację sprzętową (Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> Ogólne) po czym jeszcze raz opróżnij pamięć podręczną (Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> Sieć), zrestartuj przeglądarkę i sprawdź efekt. Pokaż informacje z about:support. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Nic się nie zmieniło. Raport: Informacje dla pomocy technicznej.txt Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 No to zostaje jedno: kompresja danych.Takie "rozpikselowanie" obrazków to często pochodna kompresji.Skoro mówisz,że: czysta instalacja FF (bez ładowania kopii profilu) - nie pomogłosprawdzenie na IE 8 i 9 - to samo sprawdzenie na live CD Ubuntu - to samo To wina leży na 90% w sprzęcie lub dostawcy internetu.Przeszukaj kompa pod kątem opcji kompresji danych.Może coś znajdziesz. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Zobaczcie jak wyglądają te grafiki z boku. Tekst i inne detale są OK. Zobacz to samo u mnie na IE9. Ja chyba nie widzę różnicy. Porównaj czy przypadkiem u Ciebie nie jest tak, że widzisz fizycznie inny obrazek a wklejasz do posta inny. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Porównaj czy przypadkiem u Ciebie nie jest tak, że widzisz fizycznie inny obrazek a wklejasz do posta inny. Wiesiu ja wiem, że można się pomylić. Ale akurat w tym przypadku się nie pomyliłem. Zauważyłem to po wyglądzie swojego awatara na fixit.pc. Skoro u Ciebie ta strona wygląda tak samo,( nawet gorzej bo czcionka też jest rozmyta) to przeładuj ją Ctrl+F5 i sprawdź jak będzie po ponownym wczytaniu? Poniżej obrazek jak ta strona wygląda u mnie po przeładowaniu Dostrzegasz różnice? Poza tym zastanawia mnie jedno - dlaczego tylko niektóre elementy graficzne stron są rozmyte a inne nie? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Może ja inaczej widzę bo mam jedno oczko częściowo nieświeże (zwrodnienie plamki żółtej po odklejeniu siatkówki). Ale u mnie po wejściu na stronę i po przeładowaniu Ctrl + F5 brak różnic. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Wiesiu, u ciebie po przeładowaniu jest tak samo. A u mnie nie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Wiem, że pisałeś : na IE8 i IE9 - tak samo. Znaczy nadal źle? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Tak u mnie cały czas jest źle. Bez względu na przeglądarke i system. A czy sądzisz, że u ciebie (pomimo dużego monitora jest dobrze? Bo ja uważam że nie. Przykład z forum z tego wątku - awatar Dawida i petera2012 wyświetla się dobrze a mój, twój Wiesiu i Mychy są rozmyte - nie ma ostrości. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Obrazki na forum są mocno skompresowane. Ja nie widzę problemów w obrazach. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 watar Dawida i petera2012 wyświetla się dobrze Są w PNG. a mój, twój Wiesiu i Mychy są rozmyte - nie ma ostrości. JPG I tyle z ustaleń... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Cytat Ja nie widzę problemów w obrazach. Wiesław, kompresja nie ma tu nic do rzeczy jeśli chodzi o jakość obrazu. Strata w czasie procesu kompresji jest niezauważalna gołym okiem. Z uwagi na Twój wzrok nie możesz być obiektywny, dlatego najlepiej będzie jak inni skomentują moje skriny. Jeśli uważasz że pikczery, które podesłaleś wyglądaja dobrze - to jesteś w błedzie. A ja dalej utwierdzam się w przekonaniu, że wina leży po stronie dostawcy netu. Jak bowiem wytłumaczyć fakt że przed wyjazdem nic takiego nie miało miejsca a po powrocie jest. Nikt w czasie naszej nieobecności nie uruchamiał kompa. Cytat JPG I tyle z ustaleń... No właśnie. Wspomniałem o formacie plików wcześniej. To też biorę pod uwage. Należałoby analizować budowe stron i sprawdzić co jest jakim formatem. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Zrób to o czym napisałem na PW na stronie -> PPM na Awatar -> Zapisz obraz jako ...1. I ponownie po Ctrl + F5. I prześlij mi to. Porównam histogramy i je wkleję. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Już porównałem obrazy. Maja taką samą wielkość ilość pikseli itd, itp, Tylko jeden jest rozmazany a drugi trzyma ostrość. Co widać gołym okiem Odnośnik do komentarza
qas Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Faktycznie, screeny u Belfegora nie wyglądają dobrze. Wystarczy popatrzyć na czerwone tło zdjęcia - pikseloza rzuca się w oczy. A próbowałeś wyświetlić w przeglądarce jakieś olbrzymie zdjęcie? Np. takie. U mnie obrazek wyświetla się w całości, choć bardzo powoli. U Ciebie, jeśli to problem z łączem, wczytywanie powinno zostać przerwane zaraz na początku, po wyświetleniu niewielkiej części obrazka. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Potwierdzam różnicę. Sprawdzałem to samo na swoim awatarze i histogramy są identyczne. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Oj Wiesiu, Wiesiu. Niedowiarku jeden. Jak ci mówię, że palisz fajke na awatarze to znaczy, że palisz fajke Kapitanie. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Może coś w ten deseń: https://www.redips.net/firefox/page-zoom/ Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Chyba szukałbym problemów w przeglądarce. Długo Cię nie było. Może to problem konkretnych aktualizacji systemu (kolejności)? Czy widzisz ten problem na jakiejś stronie z dużym obrazem wypełniającym ekran? Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Może to nowe KB 2563227 jest na Twój problem - opis: https://news.softpedia.com/news/Windows-7-SP1-Update-Fixes-SVG-Graphics-Parsed-Incorrectly-216584.shtml Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi