Anonim8 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witam wszystkich po długiej przerwie. Nie wiem co jest grane ale mój awatar, oraz niektóre awatary innych użytkowników pokazują się rozmyte. Brak ostrości obrazka. Czy to bug przegladarki?...czy forum? Przepraszam, jeśli podobny temat już był, ale szmat czasu mnie nie było. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Miło Cię widzieć. Twój av-ek wygląda normalnie, nigdzie nie zauważyłem tego problemu, trudno obwiniać o to silnik forum -> podejrzenia spadają na przeglądarkę. Opróżnij pamięć podręczną przeglądarki, ustawienia witryn i cookies: Mozilla Firefox: Narzędzia -> Wyczyść historię przeglądania... Internet Explorer: Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka: Ogólne -> Usuń... Opera: Ustawienia -> Wyczyść historię przeglądania... Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Witaj wreszcie. Tam nie było internetu? Ja też nie widzę problemów na IE9. A to nie jest problem, że ekran lapka jest zakurzony po takim czasie? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Tam nie było internetu? Był, ale ja nie chciałem korzystać. Szczegóły później Opróżnij pamięć podręczną przeglądarki, ustawienia witryn i cookies: Mozilla Firefox: Narzędzia -> Wyczyść historię przeglądania... Nic z tego. Awatar Dawida jest OK. Awatar Picasso jest OK. Mój i Wiesia kicha. Może tu chodzi o format pliku? Ja mam jpeg. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Ja mam .jpg. I Twój jest też OK. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Czy mógłbyś przedstawić screen problemu, w tym momencie nie mam punktu zaczepienia... Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Czy mógłbyś przedstawić screen problemu, w tym momencie nie mam punktu zaczepienia... Aktualizowałem dzisiaj FF, do najnowszej wersji. Na starej też tak było, na 4.0 - też i na tej najnowszej 5.1 tak jest. A wcześniej wszystko ok. Zrobiłem też aktualizacje Javy i Flasha. Jak nic nie da rady przeinstaluje Liska. Ale poczekam co powiecie. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Faktycznie coś widać. Czy zrobiłeś zaległą aktualizację systemu? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 A po wciśnięciu Ctrl+F5? To załaduje obrazki z pominięciem pamięci podręcznej. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 A po wciśnięciu Ctrl+F5? Nie mówiłem, że jesteś genialny. Nie mówiłem - to mówię. - Jesteś genialny. Wszystko wróciło do normy. Wiesiu trzyma wyraźnie fajkę w zębach. Bardzo wyraźnie trzyma fajkę. A ja jak dawniej zaglądam do samochodu. Kłaniam się nisko i do nóg padam Dawidzie. Sługa uniżony Belfegor. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Nie no... nie ma sprawy. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 NIGDY nie paliłem fajki. Zrób jeszcze raz Ctrl+F5. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 (edytowane) Nie no... nie ma sprawy. Ach jak mi tego brakowało Dawidzie.....tak, teraz nie ma już sprawy. Temat do zamknięcia i ewentualnego przeniesienia do działu Sieci. NIGDY nie paliłem fajki. Zrób jeszcze raz Ctrl+F5. Dla mnie Wiesiu, na tej fotce od dawna kurzysz fajkę. Jak prawdziwy Kapitan. A swoją drogą, wizyta u okulisty jest mi potrzebna. Edytowane 20 Lipca 2011 przez Belfegor Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Ja też za tym tęskniłem. Temat zamykam, chyba zostawię tutaj, bo dotyczy zarówno przeglądarki, jak i forum. Miejsce chyba optymalne do szukania takiego problemu. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Dzięki Dawid, że otworzyłeś temat. No mówie Wam jest kaszana. Na każdej stronie ilustracje rozmyte. Załączam raport o który prosiłeś. RaporcikFF.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Hmm... Tutaj wszystko w porządku. Wykonałeś te zmiany, o których wcześniej Ci pisałem? Narzędzia -> Opcje -> Zaawansowane -> zakładka: Sieć -> Wyczyść terazUstaw niżej ogranicz pamięć podręczną do 0 MB. Może spowodować to większe obciążenie połączenia, ale będziesz miał pewność, że wszystkie obrazki są wczytywane bezpośrednio z serwera. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Wykonałeś te zmiany, o których wcześniej Ci pisałem? Tak. Tylko zauważyłem, że miałem dziwnie ustawione połaczenie na używaj systemowych ustawień serwera proxy, którego nie używam. Zmieniłem ponownie na bez serwera i dalej nic. Dawidzie, ma kopie zapasową swojego profilu, więc jak nic nie wymyślisz może przywróce ustawienia (tylko zakładki i hasła)? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Uruchom Firefox, trzymając Shift. Dostaniesz się wtedy do trybu awaryjnego. Z niego warto sprawdzić, jak wyglądają awatary. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 W trybie awaryjnym dalej to samo. Na innych stronach obrazki rozmyte (wszystkie, bez względu na wielkość). Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Ok, wrzuć jeszcze screeny z about:plugins - listy dodatków. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 (edytowane) Proszę bardzo - zapisałem stronę jako tekst. Ale zdolne dziecko jestem O wtyczkach.txt Edytowane 21 Lipca 2011 przez picasso Zduplikowany materiał połączony. Tekstowy raport - jako wygodniejszy - pozostaje. //picasso Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Tu znowu nic. Wiem, jestem irytujący, ale jeszcze przydałyby się logi z OTL-a. To już ostatnie, obiecuję. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Wiem, jestem irytujący, ale jeszcze przydałyby się logi z OTL-a. Proszę bardzo: 1.OTL.Txt 2.Extras.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Czysto, zupełnie czysto. Nie mam żadnych podejrzeń, skąd ten problem. Jedyne rozsądne wytłumaczenie to śmieci w pamięci podręcznej, ale to wykluczyliśmy kilka postów wcześniej. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Dawid jak w tej nowej wersji FF zrobić kopie samych zakładek? Bo chyba przeinstaluję lisa od podstaw. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi