Oniryczny Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Witam! Używam Microsoft Security Essentials i mam ustawione zaplanowane szybkie skanowanie co piątek Jednak od jakiegoś czasu co uruchomienie komputera pokazuje że komputer nie był dawno skanowany i wychodzi że skanuję codziennie obojętne czy wykonam Szybkie czy Pełne skanowanie to po następnym uruchomieniu komputera jest to samo Windows 7 32-bit załączam link do loga z OTL http://www.wklej.org/id/562889/ Malwarebytes' Anti-Malware nic nie wykrył Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 To jest błąd MSE. Wyinstaluj go, wyczyść rejestr oraz ślady CCleanerem i zainstaluj ponownie. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 ale takie coś zrobiłem nim założyłem temat dziwne też że ten komunikat się nie pojawiał gdy nie używałem Yahoo ani Windows Live EDIT A może zamienić na inny program AV lub IS tylko jaki? Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 A może zamienić na inny program AV lub IS tylko jaki? COMODO Internet Security Premium. Bardzo dobra ochrona proaktywna z wirtualizacją, firewallem oraz antywirusem klasycznym i w chmurze. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Po tym jak miałem KIS albo ESS nie wiem czy chcę kolejną zmułę z serii IS Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Po tym jak miałem KIS albo ESS nie wiem czy chcę kolejną zmułę z serii IS MSE jest większym przymulaczem od CIS, czy innych pakietów, a przecież go używałeś. Jeżeli chcesz posiadać wyjątkowo skuteczną, a zarazem lekką ochronę, to zastosuj DefenseWall Personal Firewall + Shadow Defender on-demand. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Defensewall Hips kiedyś miałem mulił najbardziej z nich wszystkie aplikacje odpalały się z ok 5 sekundowym opóźnieniem poza tym DW jest płatny a wersja Gizmos która kiedyś została udostępniona to wersja 2.56 i jest niekompatybilna z Windows 7 Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Defensewall Hips kiedyś miałem mulił najbardziej z nich wszystkie aplikacje odpalały się z ok 5 sekundowym opóźnieniem poza tym DW jest płatny a wersja Gizmos która kiedyś została udostępniona to wersja 2.56 i jest niekompatybilna z Windows 7 DW generalnie jest lekki ale prawdą jest, że spowalnia niektóre aplikacje oraz "Menu/Programy" i "Mój komputer". Bardzo lekki natomiast jest GeSWall. Z antywirusów najmniej obciąża kompa Immunet FREE Antivirus (bez ClamAV). Sypie jednak trochę FP. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 szczerze to bym wziął KISa lubiłem go nawet ale niestety on kosztuje... Defensewall Hips jak by nie patrzeć jest solidną ochroną ale do komputera domowego chyba niepotrzebnie Zauważyłem, że dziś od włączenia kompa nie pokazał się ów komunikat dzięki któremu rozpocząłem temat. Ciekawe czemu wszystkie aplikacje mam uruchomione 'jak zawsze' Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Z pakietów zdecydowanie stawiam na Comodo. KIS także jest bardzo dobry przy zaawansowanej konfiguracji HIPS-a i firewalla oraz gdy programy łączące się z netem dodane są do sandboxa. DefenseWall jest znakomitą aplikacją dla osób pobierających dużo nieznanych plików np. PDF, DOC, MP3, JPG itp. Niestety nie chroni w ogóle w trybie zaufanym oraz nie izoluje takich urządzeń jak odtwarzacze MP3, aparaty cyfrowe, telefony komórkowe itp. Zdarzają się także sporadyczne przypadki braku izolacji w trybie niezaufanym. W połączeniu z wirtualizacją on-demand (wirtualna maszyna, wirtualizer dysków, piaskownica) stanowi znakomitą ochronę! Jeżeli chodzi o MSE, to błąd mógł być naprawiony po aktualizacji. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Okej. Będę obserwował. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Proszę bardzo! PS. Ja używam DefenseWall Personal Firewall + sporadycznie na żądanie Shadow Defender oraz Hitman Pro i Malwarebytes Anti-Malware. Nie stosuje antywirusa w czasie rzeczywistym. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Malwarebytes' Anti - Malware też używam a DW PF kosztuje Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Malwarebytes' Anti - Malware też używam a DW PF kosztuje Licki na DWPF i SD dostałem od kolegów. Gdybym ich nie miał, to używałbym GeSWalla Freeware z regułami Pro + Sandboxie na żądanie. Odnośnik do komentarza
Oniryczny Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 wykonałem restart w ciągu dnia i cisza póki co MSE działa EDIT Dzień drugi. MSE działa... EDIT Dzień trzeci i znów to samo EDIT MSE odinstalowany Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi