Asia Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Hej Zrobiłam plik autorun na pendrive: shellexecute=program.baticon=program\icon.ico Label=Program shell\1 = &Uruchom Program shell\1\command = "program.bat" shell = 1 i problem jest taki że zawsze otwiera mi się takie okno (zamiast pliku bat): W moim komputerze po kliknięciu na pendrive otwiera ładnie .bat. Zauważyłam że pod prawym przyciskiem są 2 autoodtwarzania i jeden otwiera to okno powyżej a drugi otwiera plik bat. Czy idzie wywalić jakoś te pierwsze autoodtwarzanie aby działało poprawnie drugie albo jakoś to obejść? Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Asia skocz może TUTAJ Coś tam jest na ten temat. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Możesz skorzystać z łatwego obsługowo programu Autoplay Repair i za jego pomocą ustawić domyślny handler. Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 picasso ale to nie będzie działać na każdym komputerze? Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 picasso ale to nie będzie działać na każdym komputerze? edit: z tego co widzę to idzie tam tylko dodawać aplikacje .exe a ja mam w .bat Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Oczywiście nie, ponieważ każdy system może mieć inną konfigurację Autoodtwarzania (a nawet całkowicie wyłączone Autoodtwarzanie). z tego co widzę to idzie tam tylko dodawać aplikacje .exe a ja mam w .bat Mnie nie chodzi tu o dodawanie niczego, tylko o operację na tym co widać dla danego typu i przestawienie domyślnej akcji. Może pokaż co Ty aktualnie widzisz w tym programie w zestawie handlerów. . Odnośnik do komentarza
Asia Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Tylko o który handler chodzi? W złączniku dałam "mixed" gdyż o pamięciach zewnętrznych nie ma zbytnio nic. Edytowane 21 Lutego 2011 przez picasso 21.02.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi