wieslaw531 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Edytowałem posta i wysłałem Ci PW. Nie pobieraj!!! EDYTA Zrobiłem próbę pobrania pliku i NIS wywalił komunikat z ostrzeżeniem (nie pamiętam jakim bo zamknąłem stronę). Pierwsza strona po kliknięciu to oferty panienek. A generalnie podejrzana jest wielkość pliku - ok 190 MB dla typowej wielkości ze strony AMD poniżej 100 MB. Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Pewnie się uśmiejecie, ale przed chwilką testowałem u siebie sterowniki AMD dla Radka 5670 na XP SP3 i... Żadne nie działają, prócz 10.3... A Przetestowałem uprzednio wersje 11.6, 11.4, 10.12, 10.11, 10.6 aż mi się znudziło używanie co chwila przywracania systemu i instalacji kolejnych... Nie mam już siły do tego... EDIT To na Viście mam wersje 10.12 - tak dla jasności... [Czytam temat jeszcze raz i widzę, że trochę namieszałem ] @Wiesławie Widzę, że ty też masz Radka. U ciebie instalka nowych sterów i ich działanie potem nie wzbudza zastrzeżeń? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Nie instaluję nowych sterów ot tak. Mam chyba z października lub listopada 2010 i działają aż miło. Nowe sterowniki raczej są optymalizowane dla nowych procesorów i nowych gier. To nie zawsze jest najlepszym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Włączyłem dziś gre i działa normalnie nic nie robiłem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Popatrz na wielkość RAM na karcie. Piszesz, że karta ma 1 GB a GPU-Z pokazuje 512 MB. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 ona jest tak zwana podwójna "Laptop ma "podwójną" kartę grafiki: mocniejszą i zintegrowaną" Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Bardzo ciekawe. A grasz na tej mocniejszej czy zintegrowanej? Pokaż obrazek Graphics z CPU-Z + to samo z Aida64. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 staniorFP - czy Ty masz dwa laptopy Acer Aspire 5541G? No jeden już przecież działa http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2044787.html Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 gra działa juz dobrze , ale nie perfekcyjnie tak jak bym chciał , chciałem zobaczyc to co tam powiedza na ten temat a tak na marginesie posiadam 2 takie laptopy tyle ze drugi jest rodziców Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Najlepiej zbierz informacje, które otrzymałeś m.in. na forum Notebookcheck.pl i zgłoś zapytanie techniczne w serwisie acera. Niech Ci wyjaśnią co osiągniesz, a czego nie z tymi sterownikami dla XP dołączonymi do płytki oraz jakiej grafy możesz spodziewać się w systemie tzn. czy faktycznie masz "podwójną" i która z nich będzie widziana w systemie (i/lub będzie działać) w przypadku sterów dla XP - który raczej nie wspiera technologii przełączania pomiędzy integrą a zewnętrzną kartą grafiki. Podaj im pełny model lapka - znajdziesz go na spodzie obudowy jak sądzę. http://www.acer.pl/ac/pl/PL/content/contacts Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 zainstalowałem WIN7 tak jak radził mi wieslaw wszystkie sterowniki zainstalowały sie bez najmniejszego problemu , zaaktualizowałem na najnowsze tez nie było preoblemu. Odpaliłem gre i zauważyłem że z tylnego otworu leci lepłe powietrze a powinno chłodne. Byc może jest sporo kurzu w środku laptop ma 4 miesiące i nie był wogóle czyszczony. Wiemy ze jak jest kurz to wydajnośc sprzetu spada Znacie jakieś sposoby na odkurzenie sprzętu bez otwierania bo w X-Komie zawołali mi 35 zł Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 A jakie temperatury pokazuje HWInfo32? Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) pogram z 10 minut i dam obrazek z temperaturami file:///D:/Program%20Files/HWiNFO32/MATEUSZ-MATEUSZ.HTM Edytowane 19 Lipca 2011 przez picasso Posty połączone. Stosuj funkcję "Edytuj", jeśli nikt jeszcze nie odpisał. //picasso Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 A co to niby jest? Zobacz zasady. Plików htm nie wolno wklejać. Jeżeli leciało ciepłe i byłeś po instalacji systemu i innych takich to normalne. Zobacz czy będzie chłodniejsze w stanie luzackim i po pewnym czasie np. 15 min. Zobacz gdzie lapek ma wlot powietrza i czy nie jest zatkany lub przytłumiony np kolanami. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 w stanie luźnym jest chłodny włącze gre odrazu się zaczyna grzać laptop leży na biurku wylot powietrza jest z tyłu lapka ale pod spodem jest taki wiatraczek Myślałem na podkładka chłodzacą Jako że z budżetem jest u mnie krucho to znalazłem troche tańsze co myslisz ? http://allegro.pl/podstawka-chlodzaca-pod-laptora-dark-wave-wyprz-i1718142908.html http://allegro.pl/podstawka-chlodzaca-pod-laptora-e-wave-wyprzedaz-i1718142931.html http://allegro.pl/podstawka-chlodzaca-do-laptopa-belkin-czarna-i1714711162.html wyszukiwałem tylko w częstochowie tam gdzie mieszkam bo wolał bym odebrać osobiście Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Zobacz gdzie lapek ma wlot powietrza i czy nie jest zatkany lub przytłumiony np kolanami. Masz za dużo kasy? To są oferty dla jeleni. Przeczytaj cytat. Jeżeli wlot jest od dołu to przyklej mu dwie listewki tak aby był swobodny przepływ powietrza: wlot -> wylot. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 tak jest wlot jest od dołu wylot z tyłu uważwasz ze podkładka chłodząca to niedobra urzadzenie ? czytałem troche na ten temat i są zdania podzielone a z tym czyszczeniem to chyba wydam 35zł i bedzie spokój może byc kurz bo lapek cały czas jest przenoszony Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 tak jest wlot jest od dołu wylot z tyłu Zastanów się nad układem. Np gdzie zazwyczaj jest otwarte okno lub inne tego typu miejsce. Z tej strony wpływa świeże powietrze. Przyklej do lapka dwie listewki wysokości 5 - 10 mm z jakiegoś towaru szorstkiego na krawędziach, które nie będą ograniczać przepływu powietrza. Świeże powietrze pod lapkiem zdecydowanie pomaga bo pasywnie chłodzi płytę i akumulator. uważwasz ze podkładka chłodząca to niedobra urzadzenie ? Nie wiem ile masz lat ale jak zaczną Ci nawalać "korzonki" to kup to zamiast skórki z kota i nagrzewaj. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Lat ? niestety niewiele bo 20 Wiesz może gdzie znajde sterowniki do procesora AMD Athlon II Dual Core M300 i sterownik do chipsetu ? do procka jest zainstalowany z 2006 roku a nowego nie moge znaleźć CZłowiek z X-Komu doradził zebym zrobił wszystkie aktualizacje systemu - zrobiłem i jeśli nie pomoże to żebym zrobił upgrade biosu tylko który pobrać ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Wiesz może gdzie znajde sterowniki do procesora AMD Athlon™ II Dual Core M300 i sterownik do chipsetu ? do procka jest zainstalowany z 2006 roku a nowego nie moge znaleźć Nie musisz instalować żadnych sterowników do procka. Ja mam też z 2006 roku od MS. Na stronie Acera nie widzę sterowników chipsetu ale jest coś takiego: Need to know the hardware on your system to choose the right drivers? i ikonka "i". Spróbuj kliknąć - ten soft powinien zdiagnozować potrzeby. Ale zrób to ostrożnie bo może masz nowsze. Widzę, że do tego lapka stery to 2009 rok. i jeśli nie pomoże to żebym zrobił upgrade biosu tylko który pobrać ? A którą wersję masz? Ja bym pobrał najnowszą czyli 1.08. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Need to know the hardware on your system to choose the right drivers? gdzie widzisz to ? wersje 1.08 Biosu mam od poczatku także nie będzie trzeba instalować P.S zamiast czyszczenia w salonie doradzili mi żebym uzył sprężonego powietrza powiedzieli ze mnie to taniej wyniesie i zaoszczędze czasu Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 gdzie widzisz to ? W zakładce Drivers. P.S zamiast czyszczenia w salonie doradzili mi żebym uzył sprężonego powietrza Z tym uważaj. Możesz ale zablokuj wczesniej machanicznie wentylator. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 jak mam zablokowac wentylator ? wentylator to jest to co mam po laptopem ? gośc mi kazał dmuchać z wylot Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Chłopie - kombinujesz z tym lapkiem jak koń pod górę. Wszystkie sterowniki masz w linku z mojego postu #42 ( do chipsetu pod Win7 też). Na żadne reklamy z laskami nie klikaj (aczkolwiek masz już 18+) i jak masz takie kaprycho pobierasz sterownik który Cię interesuje i instalujesz. FIFA 11 nie chodzi może dlatego, bo przecież teraz sezon ogórkowy Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 TA ruska strona mnie nie przekonuje zabardzo Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi