staniorFP Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam. Dzis zrobiłem formata instaluje wszystkie sterowniki . po zainstalowaniu od karty graficznej resetuje komputer włącza sie a tu 2 błędy Poczytałem troche ze powinno sie zainstalowac Net Framework 2.0 zrobiłem to ale nie przyniosło skutków. Wcześniej gry które chodziły mi na wysokich teraz tną sie na najniższych i sadze zę to związane jest z tymi błedami Mój sprzęt: Acer Aspire 5541G Amd Athlon 2x2.00 Grafika: Ati mobility Radeon HD 4500 Series 1 GB Ram 3 GB System: Win Xp Sp2 Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) O ile się zainstalował możesz usunąć Catalyst Control Center i zainstalować go jeszcze raz. Jeżeli go nie ma lub to nic nie da możesz usunąć sterowniki np tym i zainstalować je jeszcze raz. To zacinanie może mieć związek z tym że bez sterowników twoja karta nie potrafi przejść z trybu oszczędzania energii do trybu wydajnego. Edytowane 13 Lipca 2011 przez picasso Wymieniony link DriverSweeper na nowszą wersję. //picasso Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 zrobilem to co mówiles i nadal jest to samo Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Czy na liście programów CCC był czy też go nie było? Jeżeli było to odinstaluj go i powiedz czy dalej jest problem z grami. Jeżeli go nie było na liście to najpierw usuń i ponownie zainstaluj NetFramework (możesz od razu 3.5) usuń sterownik potem zainstaluj sam sterownik, sprawdź czy dalej jest problem i ewentualnie potem oddzielnie zainstaluj CCC. Możesz też wstawić logi z OTL to zobaczymy czy nie działają jakieś elementy Catalystów w tle. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Nie moge zobaczyc linku z bledami, ale pomijajac to: - czy wszystkie inne sterowniki sa zainstalowane ? - czy dograne biblioteki DirectX - czy masz jakies znaki zapytania w MU ? - System: Win Xp Sp2 jast jakas przeszkoda do pelnego zakualizowania systemu ?- Dzis zrobiłem formata jaki byl powod formata i czy system byl ten sam i przez Ciebie instalowany ? Sterowniki moza sprawdzic : - instalujac np. program http://download.cnet.com/DriverMax/3000-18513_4-10572602.html?part=dl-85782&subj=dl&tag=button - MU, urządzenie i wejdź w jego właściwości, zakładka "Szczegóły". . przepisz identyfikator sprzetu - moze byc kilka- .wpisujesz w GOOGLE i przegladasz strony - np. VEN / PID cos w ten desen VEN_xxxx - nastepna stronka - juz ktos ja na forum podawal- http://www.pcidatabase.com/ MatiK podal Ci link do doskonalego programu. Najpierw odinstaluj stery systemowym dodaj/usun, potem w trybie awaryjnym Driver Swepperem, nastepnie czyszczenie rejestru np. Cclinerem i dopiero stery. Moze jakis starsze wersje. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam. otóż mam problem z grami a mianowicie FIFA11 przed formatem grałem płynnie na średnich detalach, jednak postanowiłem profilaktycznie zrobić formata . Zrobiłem zainstalowałem XP-ka odpala gre a tu suchar tnie ! nawet na najniższych. Co zrobić zeby to wszystko nabrało płynności? wcześniej naprawde wszystko lux chodziło według tego co pisze ja mam 798 Mhz , a ja mam przecież 2x2,00 gHZ Mój sprzęt: Acer Aspire 5541G Amd Athlon 2x2.00 Grafika: Ati mobility Radeon HD 4500 Series 1 GB Ram 3 GB System: Win Xp Sp2 Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 A może spróbować innej wersji sterownika?? Albo CCC? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 według tego co pisze ja mam 798 Mhz , a ja mam przecież 2x2,00 gHZ słyszał kiedyś o profilach zasilania w lapkach? Słyszał kiedyś o C 'n' Q w przypadku procków AMD? Włącz aplikację obciążającą proca a taktowanie powinno podskoczyć do nominalnej wartości. Teraz wróćmy do meritum, jakie drivery grafiki zainstalowałeś, konkretnie, jak też skąd. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Dostawca Sterownika: Ati Technologies Inc Data Sterownika 2009-08-17 Wersja sterownika 8.623.1.2000 dziś zainstalowałem Win7 Ultimate 32 Bit i taktowanie jest juz na dobrym poziomie ale Fifa się tnie Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 masz jakiś dziwny numer wersji sterownika dlatego pytanie: jakie drivery grafiki zainstalowałeś, konkretnie, jak też skąd. nie było tak sobie dla żartu. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 http://www.speedyshare.com/files/29429066/SteryACER.jpg http://www.laptop-software.com/acer-drivers/ Strony ze sterownikami. Poza tym : start, wyszukiwanie, - dxdiag- sprawdz zakladki czy wszystkie elementy sterownikow w tym biblioteki DirectX masz wypelnione. jednak postanowiłem profilaktycznie zrobić formata czyli wszystko dzialalo?? nie bylo zbyt wysokiej temperatury, resetow, BSOD-ow ? po zainstalowaniu od karty graficznej resetuje komputer włącza sie a tu 2 błędy jakie bledy ? Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Postanowiłem wszystko zrobić od początku. Win 7 nie przypadł mi do gustu jednak jestem człowiekiem XP-ka Jesli chodzi o sterownik od grafiki : po wpisaniu komendy dxdiag sprawdziłem wszyskie zakładki pisze że " nie znaleziono żadnych problemów " zaraz odpale gierke zobaczym jak bedzie działać Edit 0:54: no więc odpali,lem gierke jest spora poprawa ale do płynności to jej jednak sporo brakuje a te błedy to były http://www16.speedyshare.com/files/29394277/download/bez%C2%A0tytu%C5%82u.PNG ale jest to naprawione punkt 2 na obrazku 2 Blokada akumulatora - Blokuje akumulator na swoim miejscu. tak sie zdarzyło ze odpadł mi ten cypelek którym sie przestawia z kłódki otwartej na zamkniętą i teraz nie jestem pewien na jakiej jest moze byc. cos mi sie zdaje ze moze byc na zamkniętej, i teraz moje pytanie czy to ma jakies znaczenie w związku z tym mało płynnym chodzeniem laptopa? Jesli tak to ja mam ten cypelek ale on sie trzyma luzno i nie da sie przestawic ? czy to podlega jaakies gwaranci ? Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 A ja mam tak (wiem, że stare, ale dobrze działają, więc nie wymieniam na nowsze) Catalyst Version 10.12 Driver Packaging Version 8.812-110104a-111988C-ATI Więc @Stanior, masz stare sterowniki (nawet starsze od moich ;P). Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 podasz link do sterow Ati mobility Readeon HD 4500 Series pod Laptopa i żeby były na XP ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_xp.aspx Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 najpierw odinstalować poprzednie czy mozna zainstalować bez odinstalowywania poprzednich ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Zdecydowanie odinstaluj z wykorzystaniem DriverSweepera (Tryb awaryjny). Znaczy typowa procedura. Dodaj usuń programy i dopiero później DS. EDYTA Ale mam pytanie związane z wersją SP. Pytał już o to marekB (chyba ten). Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 SP3 zainstalowałem to CCC najnowsze , przedtem odinstalowałem wszystkie sterowniki grafiki i: Edit. Jeśli miałbyć czas i ochote to może bys wszedł na teamviver i zobaczył co i jak ? Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 To jest po restarcie? Pokaż te właściwości karty i dodatkowo obrazki z Menadżer Urządzeń, CPU-Z -> Graphics oraz GPU-Z. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 (edytowane) zainstalowalo tylko CCC i skończyło instalacje. jak wcześniej instalowałem sterowniki to własnie najpierw instalowało CCC nastepnie reszte a w tym przypadku tak nie było nawet nie pisało czy chce zresetować P.S ponawiam pytanie czy nie wszedł byś do mnie na TeamViever zobaczył byś sam co i jak nic nie pisze bo widac ze sterownika nie ma to CCC to jest tylko do aktualizacji sterowników tak wyczytałem Edytowane 15 Lipca 2011 przez staniorFP Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Pobierz stąd tylko Display Driver i zainstaluj - oczywiście stosując procedurę deinstalacji kompletnej. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 To tez nie chciało restartu moze pobrac to ? http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_xp-32.aspx#1 Display Driver OpenCL Driver ATI Integrated Driver Catalyst Control Center Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Wykonaj restart i pokaż to o co prosiłem w poście #21. Odnośnik do komentarza
staniorFP Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Co się dzieje(ło) w trakcie instalacji samych driverów? Czy proces przebiega normalnie? Czy próbowałeś opcji Aktualizuj oprogramowanie sterownika? Czy po instalacji SP3 zaktualizowałeś wszystkie poprawki z WU? Pokaż jeszcze obrazek z sekcji Sensors z HWInfo32. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi