widex Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 mam problem z qooqllle, ekran miga. Posiadam 32 bitową wersje systemu Windows 7 Ultimate. naprawdę nie mam zielonego pojęcia od dwóch dni non stop spróbuję znaleźć rozwiązanie wiem ze to pochodzilo od nieszczesnego kodeki. czy ktoś mi doradzi? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 widex proszę przeczytać zasady działu. Po pierwsze: nie wolno się dopisywać do cudzych wątków, post wydzielony w nowy temat. Po drugie: nie jest możliwa pomoc bez materiałów do analizy, czyli logów. Proszę zgodnie z instrukcją utworzyć logi z OTL i tu podać. Odnośnik do komentarza
widex Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 rozumiem i sorry za sprawiałem problemy.. następnym razem będę wiedział jak postępować elegancko narazie OTL nie chce uruchamiać i zamyka na 3 sek. więc spróbuję przechodzić na tryb awaryjny. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 narazie OTL nie chce uruchamiać i zamyka na 3 sek. więc spróbuję przechodzić na tryb awaryjny. Wygląda na to, że masz wersję Qooqlle, która uniemożliwia pracę OTL. Pobierz program OTH, ułóż go obok OTL, w programie wybierz opcję zabicia wszystkich procesów oraz startu OTL w celu wygenerowania raportu, a następnie otwarcie przeglądarki, by móc nam logi podesłać. Odnośnik do komentarza
widex Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 (edytowane) narazie tylko z OTL bez extras bo nic nie wyświetla drugie okienko. OTL.Txt Edytowane 11 Lipca 2011 przez picasso Posty połączone. //picasso Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Dla czytelności tematu logi umieszczaj jako Załączniki. 1. Zakładam, że nic się nie zmieniło i aktualnie OTL jest uruchomione przez OTH. W tak otworzonym OTL w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = "http://www.qooqlle.com/" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "qooqlle" FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://www.qooqlle.com/" FF - prefs.js..keyword.URL: "http://www.google.com/cse?cx=partner-pub-5462406484424654%3A8q0sn8-w2ss&ie=ISO-8859-1&q=" [2011-07-12 00:04:29 | 000,001,860 | ---- | M] () -- C:\Users\Ula\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\vyu8ncft.default\searchplugins\search.xml O4 - HKLM..\Run: [csrs] C:\ProgramData\csrs.exe (Created with WinAutomation ("http://www.WinAutomation.com")) O4 - HKLM..\Run: [svhost] C:\Program Files\Common Files\svhost.exe () O4 - HKLM..\Run: [winloqon] C:\ProgramData\winloqon.exe (Created with WinAutomation ("http://www.WinAutomation.com")) O4 - HKCU..\Run: [] File not found O4 - HKCU..\Run: [AdobeBridge] File not found :Commands [emptyflash] [emptytemp] Rozpocznij przyciskiem Wykonaj skrypt. System będzie restartował. Po restarcie zgłosi się log z wynikami usuwania. 2. Już nie będzie potrzebny OTH (zdjęte działanie procesów Qooqlle), uruchom OTL w normalny sposób i zrób nowe logi opcją Skanuj (Extras też ma być). Ponadto, dołącz także log z wynikami usuwania z punktu 1. narazie tylko z OTL bez extras bo nic nie wyświetla drugie okienko. By powstał Extras, opcja "Rejestr - skan dodatkowy" musi być ustawiona na "Użyj filtrowania". OTL uruchomiony więcej niż raz (co tu się stało) przestawia tę opcję na "Brak". . Odnośnik do komentarza
widex Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 narazie juz nie ma wersji qooqlle. więc już mogę uruchomić w normalny OTL.exe i skanowałem OTL wraz z extras. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Nie dostarczyłeś raportu z wynikami usuwania. Ale OK, widzę w logu z OTL zmiany. Infekcja została usunięta. Wykonaj następujące kroki: 1. W OTL uruchom Sprzątanie, co skasuje z dysku wszystkie składniki OTL (włącznie z kwarantanną z Qooqlle), a także OTH. 2. Wyczyść foldery Przywracania systemu: INSTRUKCJE. 3. Aktualizacje oprogramowania: Ultimate Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216023FF}" = Java 6 Update 24"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A94000000001}" = Adobe Reader 9.4.1 - Polish"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 10 ActiveX"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin"Gadu-Gadu 10" = Gadu-Gadu 10"Google Chrome" = Google Chrome - Brakuje Service Pack 1 dla Windows 7. Pozostałe wyróżnione do aktualizacji: INSTRUKCJE. - Sugeruję też zamianę kolosalnego GG10 na mniej inwazyjny program z obsługą Gadu. W temacie Darmowe komunikatory popatrz na opisy AQQ, Kadu, WTW i Miranda. Z mojej strony: WTW. . Odnośnik do komentarza
widex Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 zrobiłem według instrukcji... oto wyniki usuwania. naprawdę wszystko ok i działa bez zarzutu. WIELKIE DZIĘKI picasso forum jest tak rewelacja!!!! wyniki usuwania.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Wyniki usuwania już w istocie nie były potrzebne, by je podawać na końcu, gdy już wszystko stało się wiadome. Skoro zadania wykonane i nie ma żadnych problemów, temat zamykam. Naciskam na większą rozwagę w pobieraniu materiałów .... te fałszywe kodeki mówią same za siebie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi