Skocz do zawartości

Przejęte konto gry World of Warcraft #2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Tak jak koledze troszkę niżej, okradli mi konto do World of Warcraft i co najdziwniejsze w grę nie gram już od 3 miesięcy i nie logowałem się nawet na battle.net . Każde inne konta : z różnych for, gier, stron zostały nie tknięte. Komputer jest zabezpieczony KIS'em 2012, wcześniej stosowałem Comodo z Avirą, a jeszcze wcześniej z NOD'em. O bezpieczeństwo dbam, hasła są różne do różnych rzeczy, ale zdziwiło mnie kiedy przeczytałem temat kolegi na dole, podobny. Pełne skanowanie robiłem jakieś 2 tygodnie temu, nic nie wykryło, teraz również trwa skanowanie. Oto logi z OTL. Jeżeli trzeba będzie coś więcej to piszcie, a ja jak najszybciej wykonam skany.

OTL.Txt

Extras.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Żadnych "bump". Zasady działu są jasne. Brak odpowiedzi może pochodzić z takich oto sytuacji: brak czasu by przeanalizować konkretne zagadnienie, brak siły do przetworzenia tematu etc.... Są takie tematy do których nie zabieram się od razu, z rozmaitych przyczyn.

Tak jak koledze troszkę niżej, okradli mi konto do World of Warcraft i co najdziwniejsze w grę nie gram już od 3 miesięcy i nie logowałem się nawet na battle.net

Tak jak u kolegi: brak znaków w systemie, że grasuje infekcja (choć zastanowił mnie plik C:\Windows\SysWow64\netjr32.dll). Dla odróżnienia: Twój system znacznie lepiej zabezpieczony (Windows x64 + oprogramowania zabezpieczające). Types of Account Thefts = nic nie świta?

I tak się zastanawiam czy to na pewno jest problem lokalny, tzn. po stronie Waszych systemów. Co charakterystyczne obaj jednym głosem mówiliście, że nawet gra nie była uruchamiana od miesięcy. Może nastąpił wyciek danych po stronie serwera bez Waszej interwencji (czytaj: bez pomocy malware osiedlonego w Windows). Poszukałam trochę na Google i są takie oto mętne spekulacje: KLIK. Zastrzegam, że to tylko luźne rozważania, brak dowodów i treść nie może być traktowana jako uspakajający środek. Nie wiem gdzie jest źródło dla Waszego problemu.

.

Dziękuje za odpowiedź i proszę wybaczyć, w takich sytuacjach się myśli inaczej. Przeskanowałem netjr32.dll na http://virusscan.jotti.org i nic nie wykrył. Też się zacząłem zastanawiać, czy to aby na pewno po mojej stronie był błąd. Wszyscy słyszeli o włamaniach na różne serwery ostatnio i to było pierwsze co mi wpadło do głowy, bo innego wytłumaczenia nie mogę znaleźć i nie wierze w taki zbieg okoliczności (hack kolegi wyżej/niżej). Pomijam już fakt, że ŻADNE inne konto nie zaliczyło hacka (maile, steam, bankowe, itp) co mnie bardziej skłania w stronę winny blizzard'a. Śmieszne jednak jest to, że mimo, że nie gram będzie trzeba kupić authenticator, żeby się lepiej zabezpieczyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...