tyrtak Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Witam ! Mam problem z qooqle, komp sie resetuje, ekran miga. Proszę o pomoc. Posiadam 64 bitową wersje systemu Windows 7 Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Zdajesz sobie już chyba sprawę, że Qooqlle jest "na własne życzenie" = z lewych paczek pobranych systemem torrent. Posiadam 64 bitową wersje systemu Windows 7 Nic podobnego. Twój log z OTL pokazuje 32-bitowy Windows 7. Albo albo: przejęzyczyłeś się, sam nie wiesz co posiadasz / zostałeś wprowadzony w błąd, logi są z innego systemu. 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Users\ProLine\AppData\Local\Codecs.exe C:\Users\ProLine\AppData\Local\jushed.exe C:\Users\ProLine\AppData\Local\nircmd.exe C:\Users\ProLine\AppData\Roaming\Readar_sl.exe C:\ProgramData\jushed.exe C:\ProgramData\nircmd.exe C:\ProgramData\TunesHelper.exe C:\ProgramData\timerxfile C:\ProgramData\datesavefile C:\ProgramData\varsavefile C:\ProgramData\operaprefs.ini C:\Users\ProLine\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\07hioq31.default\searchplugins\search.xml C:\Users\ProLine\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\07hioq31.default\searchplugins\daemon-search.xml C:\Users\ProLine\AppData\Local\Temp*.html :OTL FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "qooqlle" FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://google.atcomet.com/b/" O4 - HKLM..\Run: [NPSStartup] File not found O4 - HKLM..\Run: [PCSpeedUp] File not found O4 - HKLM..\Run: [PowerS] File not found O4 - HKCU..\Run: [] File not found O4 - HKCU..\Run: [ALLUpdate] File not found O4 - HKCU..\Run: [Cracked Steam Service] File not found O4 - HKCU..\Run: [EA Core] File not found O4 - HKCU..\Run: [Expressivo] File not found O4 - HKCU..\Run: [jushed] C:\ProgramData\jushed.exe O4 - HKCU..\Run: [MX Skype Recorder] File not found O4 - HKCU..\Run: [RGSC] File not found O4 - HKCU..\Run: [steamUp] File not found DRV - [2011-04-05 07:26:12 | 000,020,992 | ---- | M] () [Kernel | Auto | Running] -- C:\Program Files\Temporary\cpu.sys -- (cpudriver) :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" :Commands [emptyflash] [emptytemp] Rozpocznij przyciskiem Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany. Po restarcie powinien się zgłosić log z wynikami usuwania. Jeśli nie, jest on w C:\_OTL. 2. Jest tu przeglądarka Opera. Skrypty OTL mogą konfigurować tylko Firefox i IE. Operę musisz ręcznie przekonfigurować, zmieniając stronę startową i wyszukiwania, o ile są ustawione na Qooqlle. 3. System nie ma pliku HOSTS: Hosts file not found Error - 2011-07-10 02:51:30 | Computer Name = ProLineComputer | Source = Microsoft-Windows-DNS-Client | ID = 1012Description = Wystąpił błąd podczas próby odczytu lokalnego pliku hosts. Włącz pokazywanie rozszerzeń, byś nie nabrał się tworząc plik z rozszerzeniem: w Windows Explorer > Organizuj > Opcje folderów i wyszukiwania > Widok > odznacz Ukrywaj rozszerzenia znanych typów plików. Otwórz Notatnik i wklej w nim: # Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp. # # This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows. # # This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each # entry should be kept on an individual line. The IP address should # be placed in the first column followed by the corresponding host name. # The IP address and the host name should be separated by at least one # space. # # Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual # lines or following the machine name denoted by a '#' symbol. # # For example: # # 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server # 38.25.63.10 x.acme.com # x client host # localhost name resolution is handled within DNS itself. # 127.0.0.1 localhost # ::1 localhost Z menu Notatnika > Plik > Zapisz jako > Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki > Zapisz pod nazwą hosts bez żadnego rozszerzenia Plik wstaw do folderu C:\Windows\System32\drivers\etc. 4. Wygeneruj nowy log z OTL opcją Skanuj. Dołącz też log z wynikami usuwania powstały w punkcie 1. . Odnośnik do komentarza
tyrtak Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Myśląc 32 bitowa napisałem 64 tak tylko ja potrafie. Oczywiście mój błąd za co przepraszam Zrobiłem to o czym mówiłeś przedstawiam Loga: OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Wprawdzie nie dodałeś loga z usuwania, o co prosiłam (apropos mówiłeś), ale podany log w sumie mi wystarczy. Wszystko wykonane, infekcja usunięta + widzę iż plik HOSTS prawidłowo wstawiony. Finiszujemy: 1. Na liście zainstalowanych są do wywalenia pozycje DAEMON Tools Toolbar + Theorica Divx ;-) Codecs (to kodeki które były w paczce z Qooqlle). DAEMON Tools Toolbar to szczątek. Podejmij się deinstalacji, pewnie będzie błąd i Windows zaproponuje usunięcie programu z listy, na co wyraź zgodę. 2. Uruchom Sprzątanie w OTL, co usunie kwarantannę programu oraz program z dysku. Funkcja wymaga restartu. 3. Wyczyść foldery Przywracania systemu: INSTRUKCJE. 4. Przed punktem numer 5 należy coś zrobić z tym, okropnie mało wolnego miejsca na dysku zostało: Drive C: | 97,66 Gb Total Space | 6,36 Gb Free Space | 6,52% Space Free | Partition Type: NTFS Czyszczenie plików tymczasowych już tu się odbyło za pomocą skryptu OTL, więc to odpada. Podane w punkcie 3 operacje czyszczenia punktów Przywracania może nieco poluzują. Opróżnij cały katalog pobierania aktualizacji C:\Windows\SoftwareDistribution\Download. Dalsza diagnostyka gdzie i co można jeszcze kroić za pomocą darmowego programu SpaceSniffer (wywołany przez Uruchom jako Administrator, a przed uruchomieniem skanu dysku ustaw z menu Edit > Configure > Show Unknown Space). 5. Aktualizacje: Ultimate Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216016FF}" = Java 6 Update 23"{AC76BA86-7AD7-1045-7B44-A91000000001}" = Adobe Reader 9.1.3 - Polish"{D103C4BA-F905-437A-8049-DB24763BBE36}" = Skype™ 4.2"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 10 ActiveX"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin"Adobe Shockwave Player" = Adobe Shockwave Player 11.5"7-Zip" = 7-Zip 4.42"KLiteCodecPack_is1" = K-Lite Codec Pack 6.2.0 (Basic)"Mozilla Firefox (3.6.18)" = Mozilla Firefox (3.6.18)"Opera 11.10.2092" = Opera 11.10 Należy zainstalować Service Pack 1, a pozostałe tu zakreślone programy zaktualizować: INSTRUKCJE. Jak zaznaczyłam, przed instalacją przygotuj więcej miejsca na dysku .... A po instalacji możesz je odzyskać stosując procedurę usuwania kopii zapasowych SP1 (KLIK) oraz ponowić czyszczenie punktów Przywracania systemu (będą już nowe utworzone). . Odnośnik do komentarza
tyrtak Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Baaaaaardzo przepraszam za pomyłkę, nie zauważyłem !! Jeszcze raz przepraszam i dziękuję za solidną pomoc !! To się nazywa pomocna Kobieta !! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi