kosa351 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Witam, coś się dzieje z systemem. Po zalogowaniu kilka chwil chodzi normalnie, po czym kursor zaczyna "kręcić" w nieskończoność. Komputer niby działa, ale nie reaguje (brak możliwości uruchomieniu menadżera zadań) na nic oprócz wyłączenia. W trybie awaryjnym jest OK. W trybie awaryjnym wywaliłem Avasta oraz tymczasowo wyłączyłem wszystkie zbędne "autostarty". Bez efektu. W załączniku logi. Nie widać infekcji, ale proszę o sprawdzenie przez ekspertów. Jeżeli nic nie będzie to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. edit: mam podejrzenia, że to jakaś usługa/proces oprogramowania Vaio stopuje system. OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Nie wygląda to na problem infekcji, temat jedzie do działu Vista. PS. I stary OTL, OTL_3.2.22.3(dobreprogramy.pl).exe. Program zawsze należy pobierać od nowa (wychodzą po cichu poprawki). Ponadto, pobieranie z serwisów wtórnych ma skutki uboczne (tylko oryginalne linki w przyklejonym gwarantują najwyższy build na czas). Nawet teraz na db jest tylko wersja 3.2.26.0, a najnowsza to 3.2.26.1. Po zalogowaniu kilka chwil chodzi normalnie, po czym kursor zaczyna "kręcić" w nieskończoność. Komputer niby działa, ale nie reaguje (brak możliwości uruchomieniu menadżera zadań) na nic oprócz wyłączenia. W trybie awaryjnym jest OK. (...) mam podejrzenia, że to jakaś usługa/proces oprogramowania Vaio stopuje system W takim układzie zajmij się sprawdzeniem usług. Uruchom msconfig i w karcie Usługi ukryj te od Microsoftu a wszystkie pozostałe wyłącz i zresetuj system. Jeśli problem się nie ujawni, zacznij się cofać wstecz włączając partiami grupy usług + restart, aż trafisz precyzyjnie w wadę. . Odnośnik do komentarza
kosa351 Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Wyłączyłem chyba wszystkie zbędne usługi, ale dalej bez zmian. W archiwum znajdują się dwa pliki dziennika zdarzeń (rozruch w trybie normalnym oraz błędy krytyczne aplikacji w ostatnim rozruchu). Może trochę to pomoże w namierzeniu przyczyny błędu. http://www.mediafire.com/?eev69asxs0521bh Odnośnik do komentarza
kosa351 Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 (edytowane) Prawdopodobnie uszkodzony dysk. Na szybko zrobiłem w awaryjnym SMARTa oraz puściłem dogłębny skan dysku w HD Tune Pro. Dochodzi do pewnego sektora i koniec. Nie wywala bad, ale też nie przechodzi dalej. SMART również sugeruje, że coś nie tak jest z dyskiem. Nie mam w tej chwili możliwości puszczenia MHDD. Edytowane 16 Września 2011 przez picasso 16.09.2011 - Temat zostaje zamknięty. Wygasła jego żywotność ustalona zasadami. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi