ziomus1233454 Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Witajcie! Mam problem z pewnym komputerem a mianowicie Gdy chcę wejść do biosa to wyświetla jedynie entering to setup i już tak sobie wisi jak do boot menu to również to samo.. Dyski Wykrywa i się po tym tak jak by zwiesza Dodam że to się zrobiło nagle samo z siebie Instalowałem spokojnie windowsa XP przeszedł 1 etap no i reboot.. Po tym komputerowi odechciało się działać Komputer to Compaq Evo D310 Z tego co zauważyłem to ma sporo kondensatorów napuchniętych ale skoro wcześniej było dobrze no to czemu nagle sru i nie działa. Reset Biosa - wyjęcie bateryjki nie pomogło... Czy to przez te kondensatory czy jeszcze coś można z nim zrobić ? Jak się zbootuje no to działa bez żadnych problemów.. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Te kondensatory dobrze by było wymienić niezależnie od wszystkiego. Co do BIOS-u spróbowałbym odłączyć dysk twardy i napęd optyczny i spróbować wtedy wejść do BIOS-u. Odnośnik do komentarza
ziomus1233454 Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Już sobie poradziłem a mianowicie ta uparta płyta nie współpracuje z moim dyskiem ... dałem inny dysk i śmiga Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi