wojsmol Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam Skaner mks online wykrył na komputerze znajomej spyware. Niestety nie jestem w stanie w chwili obecnej podać nazwy szpiega ani lokalizacji zainfekowanych plików w związku z awarią strony mks.com.pl. W załączniku dołączam wymagane logi. Jeżeli strona mks zacznie działać to podam lokalizacjęplikó szpiega. Pozdrawiam Extras.Txt OTL.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 W logach nie widać śladu aktywnej infekcji więc czekamy aż podasz gdzie to coś zostało wykryte i na jakich obiektach. Odnośnik do komentarza
wojsmol Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Witam Zgodnie z obietnicą poniżej podaje lokalizacje, w których mks online wykrył spyware C:\WINDOWS\wt\wtvh.dll <-- Spyware.WildTangent C:\WINDOWS\wt\wtupdates\webd\4.1.1\files\wtvh.dll <-- Spyware.WildTangent Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Przyznam, że nie mam pojęcia czy to jest szkodliwe czy nie. Rzuć ten plik C:\WINDOWS\wt\wtvh.dll na skaner Virus Total i daj znać jakie wyszły wyniki. Odnośnik do komentarza
wojsmol Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam na VT wrzuciłem oba pliki,oto wyniki: C:\WINDOWS\wt\wtvh.dll C:\WINDOWS\wt\wtupdates\webd\4.1.1\files\wtvh.dll Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Wynik przekonuje aby to zostawić i nie usuwać. Prawdopodobnie fałszywy alarm. Odnośnik do komentarza
wojsmol Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam Jest jeszcze tylko jeden problem z plikiem C:\WINDOWS\wt\wtupdates\webd\4.1.1\files\wtvh.dll, podczas próby kontynuowania skanowania po wykryciu w nim spyware przez skaner online mks skanwe się zawoesza. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi