august Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam mam problem wyskakuje mi alert nie można uruchomić usługi Centrum zabezpieczeń systemu Windows POMOCY ktos juz mnie pokierował ale chyba zle skrypty byly odpalane wiec nic to nie pomogło WIn 7 64 Pozdrawiam i czekam na fachowa pomoc Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Bez logów mamy ci pomóc z powietrza? Wklej raporty z OTL Odnośnik do komentarza
august Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 upsss sorki juz wklejam OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 A gdzie drugi log z OTL - extras.txt? Opcję "Rejestr - skan dodatkowy" musisz mieć ustawioną na "Użyj filtrowania". W następnym poście o tym pamiętaj abyś załączył obydwa logi. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\ProgramData\nircmd.exe C:\Windows\tasks\Hfumw.job C:\Windows\SysWow64\typelib9.dll C:\Windows\tasks\{BBAEAEAF-1275-40e2-BD6C-BC8F88BD114A}.job sc config wscsvc start= delayed-auto /C :OTL FF - prefs.js..keyword.URL: "http://search.mywebsearch.com/mywebsearch/GGmain.jhtml?id=ZNxpt731YYPL&ptb=s91D7hdNDU4325G.ZFbDtg&ind=2011051605&ptnrS=ZNxpt731YYPL&si=44106&n=77de3655&psa=&st=kwd&searchfor=" O4 - HKCU..\Run: [fsm] File not found :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL. Odnośnik do komentarza
august Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 :-) OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Teraz akurat to nie jest potrzebne już. Napisałem ci skrypt i wykonaj go a potem dopiero sporządź nowe logi. Odnośnik do komentarza
august Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 oki prosze Logi po wykonaniu Skryptu OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Infekcja pomyślnie usunięta i Centrum powinno już działać. Do wykonania kroki finalne: 1. Użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Wykonaj ważne aktualizacje - Windows 7 Service Pack 1 + Internet Explorer 9 3. Opróżnij folder przywracania systemu: KLIK Odnośnik do komentarza
august Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 oki wielkie dzieki wszystko ładnie śmiga Service pack zainstalowany co do Internet explorer to odpuszcze sobie uzywam Firefoxa jeszcze raz wielkie dzieki za profesjonalną pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 co do Internet explorer to odpuszcze sobie uzywam Firefoxa Zaktualizuj też, nie odpuszczaj. Ty możesz z niego nie korzystać ale system mocno korzysta dlatego tak ważna jest ta aktualizacja. IE to coś więcej niż sama przeglądarka. To wazna część systemu. Temat zamykam jako rozwiązany. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi