chrup Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam, ostatnio włączyłem komputer i zauważyłem, że zniknęła animacja podczas ruchu myszką na kafelce z uruchomionym programem. Na laptopie jest wszystko OK, tak jak powinno być. Nic nie zmieniałem, nic nie instalowałem. Wieczorem wyłączyłem komputer (wtedy było OK), rano włączam i już tego nie ma. Aby pokazać, o co mi dokładnie chodzi załączam filmik : http://dl.dropbox.com/u/2147119/Windows7PasekZadan.3gp Może mi ktoś powiedzieć, jak to naprawić? Niby błahostka, ale gdy na coś czekałem lubiłem się tym pobawić Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zobacz: Mój Komputer -> PPM -> Właściwości -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Wydajność -> Ustawienia. Odnośnik do komentarza
chrup Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Mam ustawione "Niech system Windows dobierze optymalne ustawienia" - mam wszystko zaptaszkowane oprócz ostatniej opcji. Gdy ustawię "Dopasuj dla uzyskania najlepszego wyglądu" - to także nic nie daje Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Też tak mam i jest OK. Ostatnio były aktualizacje. Zobacz czy efekt nie nastąpił po tym fakcie. Jak masz ustawione aktualizacje WU. Zobacz w MU czy nie masz wykrzyknika przy Video. Ewentualnie spróbuj reinstalować drivery karty. Odnośnik do komentarza
chrup Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Dzisiaj odkryłem, że na drugim komputerze, gdzie się ruszało także zniknął ten bajer. Żadne aktualizacje na laptopie nie były instalowane, na komputerze w dniu w którym to się stało także nic się nie instalowało. W MU wszystko jest OK, nic nie krzyczy, że coś jest nie tak. Co do sterowników - także to nie to, zainstalowałem najnowsze - to samo, niższe - też nic, te, które sugeruje Windows - także nic. Skoro to się stało na laptopie również (gdzie normalnie to działało), no to jakiś wspólnych rzeczy wypadało by poszukać : Na obydwu komputerach są zainstalowane podobne programy (na laptopie nie mam wszystkiego, co na PC bo mi niepotrzebne) - mam tam W7 Home Premium, Operę, Eset Antivirus, PerfectDisk, CCLeaner i Wise Registry Cleaner - do tego aktualizacje i sterowniki, na PC lista aplikacji jest nie co dłuższa Ustawienia są bardzo podobne, bo... defaultowe, na PC zmieniałem tyle, że to się da na palcach jednej ręki policzyć (np. WU) Kiedy to się stało... i tutaj jest problem, bo sprawdzałem wieczorem - działa, od razy wyłączam komputer, włączam rano i już nie działa... Odnośnik do komentarza
chrup Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Problem rozwiązany, okazało się że coś namieszałem Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 (edytowane) A możesz zdradzić tą tajemnicę? To tak dla innych z podobnym problemem. Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez picasso 13.08.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi