krissgren Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Witam, mam identyczny problem jak opisany TUTAJ programy się nie uruchamiają, działają tylko po kliknięciu "uruchom jako administrator" w załączniku są logi z programu OTL bardzo proszę o szybką pomoc. OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zabrakło drugiego loga z OTL - extras.txt. Podczas skanu opcja "Rejestr - skan dodatkowy" ma być zaznaczona na "Użyj filtrowania" Pamiętaj o tym następnym razem. Rzeczywiście masz podobną infekcję jak w temacie, który pokazujesz. 1. Uprzątnij szczątki po Avaście za pomocą narzędzia Avast Uninstall Utility 2. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Users\IZA\AppData\Local\Temp*.html C:\Users\IZA\AppData\Local\3v2afiylwcpn1n6mp2652mvepg082sbm00b31av4y C:\ProgramData\3v2afiylwcpn1n6mp2652mvepg082sbm00b31av4y :OTL O4 - HKLM..\Run: [avast5] File not found O4 - HKCU..\Run: [2444460059] File not found O4 - HKCU..\Run: [iGoD] File not found O35 - HKCU\..exefile [open] -- "C:\Users\IZA\AppData\Local\fqy.exe" -a "%1" %* O37 - HKCU\...exe [@ = exefile] -- "C:\Users\IZA\AppData\Local\fqy.exe" -a "%1" %* :Reg [-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2] :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. 3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL (pamiętaj o logu extras) Odnośnik do komentarza
krissgren Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 przeanalizowałem dokładnie tamten wątek i sam doszedłem co trzeba zrobić ale dzięki za pomoc, logów niestety nie wstawię ponieważ już oddałem komputer właścicielowi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi