zdzislaw Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Od wczoraj, wyświetla mi się błąd "zasoby systemowe nie wystarczaja do ukonczenia zadania" przy próbie otworzenia czegokolwiek, jak komputer pracuje jakieś 3-4h. Czasem pojawia się też komunikat "w systemie nie można utworzyć dalszych wątków". Mam windows 7 home premium 32-bit. Skanowałem obszary krytyczne kasperskim i malwarebytes anti-malware, niczego te skany nie znalazły. Pełnego skanu nie mogę zrobić, bo wywala te błędy przed ukończeniem. Proszę o pomoc. Results of screen317's Security Check version 0.99.17 Windows 7 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: Kaspersky Internet Security 2011 WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Malwarebytes' Anti-Malware CCleaner EasyCleaner Java 6 Update 22 Out of date Java installed! Adobe Flash Player 10.3.181.26 ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Kaspersky Lab Kaspersky Internet Security 2011 avp.exe ``````````End of Log```````````` OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Nic tu w logach nie widać szkodliwego, choć nie wkleiłeś loga z Gmer pod kątem rootkitów. To raczej nie wygląda na problem infekcji. Sprawdź następujące okoliczności: 1. Zobacz zachowanie systemu w trybie awaryjnym oraz na czystym rozruchu: KLIK 2. Zobacz co się stanie po tymczasowym odinstalowaniu Kasperskyego. Odnośnik do komentarza
zdzislaw Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Dzisiaj komputer chodzi już od ponad 5 godzin i problem nie wystąpił. Nie używałem go jednak tak intensywnie jak zwykle. Jeśli znowu wywali ten błąd, sprawdzę co się dzieje w trybie awaryjnym. Zastanawiam się, czy ten problem nie jest związany z ramem. Widzę duże zużycie jego, ponad 40% przy bezczynności (chyba, że jest to normalne). Co do kasperskyego, nie stracę przypadkiem licencji przy odinstalowaniu? Dołączam log z GMERa gmer.txt Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi