Skocz do zawartości

Restarty - Kernel Power

MegaTherion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam problem z Windows 7 x86 (aktualne aktualizacje). Problem w tym, iż co chwile się restartuje. W logach wstępuje błąd o nazwie Kernel-Processor-Power

Podam co sprawdzałem:

1. Pamięć sprawdzono memtest

2. Dyski HDD Sprawdzono

3. Zrobiono naprawkę z płyty instalacyjnej Windows 7

4. Nic o szczególnym zagrożeniu nie instalowano.

5. Zrzuty pamięci się nie wykonują przy restarcie.

6. Zainstalowana pamięć DDRAM 2 GB Pamięć wirtualna ustawiono ręcznie w wielkości 1,5 razy do pamięci ddram. Testowano również jeśli system automatycznie przydziela wielkość pamięci wirtualnej.

7. Zarządzanie energią ustawione na Maximum Performance

8. Konfiguracja sprzętowa niezmienna od ponad roku

Przekazuje screen logów (System)

_________-------Link zdjęc logów--------___________

Dziś zauważyłem jak wyłączyłem wszystkie "wodotryski" komputer nie zrestartował się od ponad godziny. Zrestartowął sie podczas ich włączenia (System Properties--->Performance-->Settings-->Let Windows choose what's best for my computer)

Proszę o pomoc :)

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Co do tego błędu "kernel Power" to trzeba wejść w szczegóły błędu,kliknj na nie i zaprezentuj szczegóły - jeśli są identyczne w szczegółąch to wystarczy zaprezentować tylko jeden.

Co do problemów z rzutamo pamięci to sprawdź ten tutorial https://www.fixitpc.pl/topic/993-bluescreeny-i-zwiechy-systemu-diagnostyka/

Dziękuje za odpowiedzi i przepraszam, że tak poźno.

Przekazuje szczegółowe logi.

Podejrzewam, że to grafika powoduje problemy.

Proszę o dajsza analizę:

----=====Link do logów szczegółowych====------

Komputer nie był podkręcany.

Sprzęt to:

Product: ThinkCentre M55 8806-W1C [change]

Operating system: Windows 7 [change]

Original description: Based 8806-CTO: Intel Core 2 Duo Proc E6300, 512MB, 160GB 7200RPM S-ATA HDD, PCI/PCIe Tower (4x5), Intel GMA 3000,DVI-I Connection Adapter , 16x DVD-ROM, Broadcom Gigabit Ether, Win XP Pro

Podejrzewam, że to grafika powoduje problemy.

Tez tak myślę.

Co do logów dziennika to będzie lepiej jeśli je przejrzę osobiście - spakuj folder C:\Windows\System32\winevt\logs ,shostuj to gdzieś i wklej tutaj linka do shostowanych plików.

Pobierz też program HWINFO http://www.hwinfo.com/ i przedstaw wyniki z czujników.Ponieważ w dzienniku też przeplatają się ostrzeżenia,błędy NTFS więc w tym samym programie pokaż sekcję dysków i pełny raport SMART - niewykluczone że tu się nakłada wiele problemów.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...