Suchy203 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam, czy mógłby ktoś sprawdzić tego loga ? Internet zwolił kilka dni temu, raz chodzi dobrze raz źle. W nocy zawsze chodził szybko a wczoraj youtube.pl ładawoło się kilkanaście sekund, tak samo zalogowanie na forum trwało dłuższą chwile. Ponadto zawsze słuchałem internetowego radia rmfmaxxx, a teraz cały czas przerywa. Nie dość, że nie mogę zmienić umowy (jest na siostre) to z tego co widzę w umowie mam 512 kb/s i płacę za nie 100zł. Da się go jakoś 'przyspieszyć' czy trzeba ściągać siostrę i zmienić na szybszy internet ? Proszę o wskazówki. Pozdrawiam Log z net-log: net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jak rozumiem, jesteś połączony przez modem... Wyłącz modem na ok. 15 sekund i włącz ponownie. Wykonaj logi (otl.txt i extras.txt) przy pomocy programu OTL. to z tego co widzę w umowie mam 512 kb/s i płacę za nie 100zł Co to za dostawca? Zmieniaj od razu, bo to zdzierstwo. Przy takich kosztach, to polecam nawet TP, gdzie mam 2 mb/s za (chyba) 55 zł/miesiąc. Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jak rozumiem, jesteś połączony przez modem... Tak, dokładnie to takie pudełko : http://www.arrisi.com/product_catalog/_docs/_lowres/502G_vertical.jpg Co to za dostawca? Zmieniaj od razu, bo to zdzierstwo. Nie wiem jak to się mówi profesionalnie, ale mam od nich kablówkę i właśnie internet: tvkdiana. Po wyłączeniu modemu brak zmian, nie dziwię się gdyż ostatnio resetowałem go (również bez zmian). Zapomniałem wcześniej dodać, że często zaczeło pojawiać się okienko w Operze informujące mnie o tym, że korzystam ze słabego łącza Logi z OTL: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Odinstaluj na próbę Avasta i SUPERAntiSpyware. "KLiteCodecPack_is1" = K-Lite Codec Pack 2.79 Full Bardzo stara wersja codec packa, polecam jak najszybszą aktualizację: http://www.codecguide.com/download_kl.htm Uruchom Wiersz poleceń, wpisz (po każdej komendzie Enter i czekaj na jej zakończenie): netsh int ip reset reset.log netsh int reset all netsh winsock reset Potem restart komputera. Jeśli to nie pomoże, to polecam zgłosić problem do dostawcy. Trochę zbaczając z tematu... Nie wiem jak to się mówi profesionalnie, ale mam od nich kablówkę i właśnie internet: tvkdiana. http://tvkdiana.pl/ - to? Dziwne, ale tam cennik jest zupełnie inny. Te 100 zł płacisz za sam Internet? Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Którą wersję codec packa pobrać ? Odinstalowałem Avasta i SUPERAntiSpyware - bez rezultatu, radio cały czas przerywa jak przerywało, zaś internet chodzi tak jak wcześniej... http://tvkdiana.pl/ - to? Dziwne, ale tam cennik jest zupełnie inny. Te 100 zł płacisz za sam Internet? Może napisze bardziej dokładnie. Kiedyś za ten internet płaciłem mniej i chodził w miare dobrze. Skończyła się umowa i teraz płace za sam internet 100zł. Wychodzi na to że płacę 2 razy więcej a jakość się pogorszyła Na stronie są nowe cenniki, ja mam jeszcze ze starej promocji. Pozostaje czekać na siostre i podpisać nową umowę. Jako że nie bardzo znam się na tych prędkościach, proszę mi napisać czy jak teraz mam te 512 i jak zmienie na ten najtańszy, ew. na ten za 65zł to znacząco będzie widać różnice ? np przy ładowaniu filmików na youtube ? Czy lepiej całkiem zmienić operatora ? Jeszcze chciałbym zapytać czy jak mam te 512 kb/s w umowie, to czy się da jakoś sprawdzić czy mnie nie oszukują ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Którą wersję codec packa pobrać ? K-Lite Codec Pack Full - czyli taka, jaką masz obecnie lub K-Lite Mega Codec Pack - to samo, co wersja Full + kilka rzeczy dodanych. Ja korzystam z tej ostatniej i nie narzekam. proszę mi napisać czy jak teraz mam te 512 i jak zmienie na ten najtańszy, ew. na ten za 65zł to znacząco będzie widać różnice ? np przy ładowaniu filmików na youtube ? Czy lepiej całkiem zmienić operatora ? Ten najtańszy to jest chyba 45 zł za miesiąc. Jego prędkość to 2 Mb/s, czyli czterokrotnie szybszy niż masz obecnie. 512 kb/s = 0,5 Mb/s 2048 kb/s = 2 Mb/s Więc możesz spokojnie zmieniać. Jeszcze chciałbym zapytać czy jak mam te 512 kb/s w umowie, to czy się da jakoś sprawdzić czy mnie nie oszukują ? Chociażby poprzez http://speedtest.pl Wykonywałeś te komendy? Czy jesteś w stanie podpiąć pod ten modem inny komputer i sprawdzić, czy sieć działa poprawnie? Pobierz jakieś dowolne LiveCD Linuksa (polecam Ubuntu lub Knoppix), wypal na płycie, uruchom z tego komputer i sprawdź, czy połączenie działa poprawnie. Wyeliminujemy w ten sposób możliwość ingerencji Twojego systemu operacyjnego (Windows XP). Proponuję zgłosić ten problem operatorowi, niech się tym zajmą, może to po ich stronie. Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Dziękuję za wyjaśnienie Prawdopodobnie siostra będzie w piątek w domu i jedziemy od razu spisywać umowę Komendy wykonałem, ale Pan napisał: Uruchom Wiersz poleceń, wpisz (po każdej komendzie Enter i czekaj na jej zakończenie) Tam wyskakiwała tylko następna linijka (to dobrze?), a po ostatniej komendzie wyskoczyło żeby uruchomić ponownie komputer Tak też zrobiłem. W teście wyszło tak: download : 530 Kbps upload: 123 Kbps - no ale nic z tego nie rozumiem Edycja: 2 razy edytuję post gdyż nie zapisało mi poprzedniej edycji Innego komputera nie mam możliwości podpiąć. Co do LiveCD, to nie wiem czy się opłaca skoro (może) w piątek będzie nowy internet. Najwyżej posłucham winampa a z internetem do piątku wytrzymam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Komendy wykonałem, ale Pan napisał: Wystarczy: Dawid. Nikt nigdy się to mnie "Pan" nie zwraca. Tam wyskakiwała tylko następna linijka (to dobrze?), a po ostatniej komendzie wyskoczyło żeby uruchomić ponownie komputer Tak też zrobiłem. Ok. W teście wyszło tak:download : 530 Kbps upload: 123 Kbps - no ale nic z tego nie rozumiem Według tego Internet jest sprawny, dostawca Cię w żaden sposób nie oszukuje. Natomiast cena jest zdecydowanie za wysoka... To ja jeszcze przypominam o zgłoszeniu im problemu i teście przez LiveCD. Odnośnik do komentarza
Suchy203 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam. Podpisałem dzisiaj umowę na 4Mb więc problemy powinny zniknąć. Zedytuje jeszcze posta gdy zmienią ten transfer. Edycja: Szybko się uwineli Wszystko ładnie i pięknie, co najważniejsze radio się nie zacina Dziękuję Dawidzie za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Nie ma sprawy, cieszę się, że mogłem pomóc. Temat zamykam jako rozwiązany. Jeśli w przyszłości pojawiłyby się problemy, proszę o kontakt poprzez prywatną wiadomość - ponownie otworzę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi