Grn09 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Witam. Od jakiegoś czasu, gdy próbuję instalować niektóre programy wyskakuje mi taki błąd: - Error creaing process <D:\Documents and Settings\Tomek\Ustawienia Lokalne\Temp\IXP000.TMP\NetworkDownloader.exe PMB_NetworkDownloader>. Reason: C:\WINDOWS\system32\advpack.dll Ten problem występuje przy instalacjach, które korzystają z folderu Temp\IXP000.TMP. Nie wiem, czy to ma związek, ale nie nie chcą się również instalować żadne aktualizacje. W internecie widziałem porady aby przeinstalować Windows Installera, ale to nic nie dało. Dołączam logi: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 W logach nic szczególnego pod kątem problemu. Zwracam tylko uwagę na potwornie archaicznego Steganosa (2002). - Error creaing process PMB_NetworkDownloader>. Reason: C:\WINDOWS\system32\advpack.dll Czy na pewno to problem ogólny a nie szczególnych instalatorów konkretnych aplikacji? Jeśli problem ogólny, nasuwają mi się następujące typy: 1. Interferencja ArcaBit. Przetestuj czy wyłączenie rezydenta ma skutki. 2. Problem uprawnień katalogu tymczasowego. Zweryfikuj czy D:\Documents and Settings\Tomek\Ustawienia Lokalne\Temp ma uprawnienia jak tu z obrazka: (Administratorzy + konto użytkownika + SYSTEM mają Pełną kontrolę) 3. Możesz też sprawdzić czy zrobi różnicę migracja Temp w inne miejsce na dysku. Utwórz testowy katalog Temp, Start > Uruchom > sysdm.cpl, w sekcji Zaawansowane wybierz Zmienne środowiskowe, w sekcji Zmienne użytkownika przekieruj zmienne TEMP i TMP na nowy katalog, zresetuj system. . Odnośnik do komentarza
Grn09 Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Dzięki, już wszystko działa. Pomogło przeniesienie folderów TEMP w inne miejsce. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi