katy33 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Uprzejmię proszę o pomoc. System windows XP home. przy próbie otwarcia stron pojawia się obraz: http://img39.imageshack.us/img39/8682/networkdiag.jpg log z netdiag: http://wklej.org/id/552817/ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Poproszę logi (otl.txt i extras.txt) z OTL oraz Net-log. Odnośnik do komentarza
katy33 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Poproszę logi (otl.txt i extras.txt) z OTL oraz Net-log. Zalaczam logi i z gory dziekuje za pomoc OTL.Txt Extras.Txt net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Problem dotyczy tylko IE8, czy także innych przeglądarek? Kliknij Windows + R, wpisz cmd W otwartym oknie Wiersza poleceń zastosuj komendy (po każdej Enter i czekaj na wykonanie): netsh int ip reset reset.log netsh int reset all netsh firewall reset Potem restart komputera. Jeśli to nie przyniesie efektów, a problem dotyczy tylko IE, to spróbuj tego: http://www.thewindowsclub.com/repair-internet-explorer-with-fix-ie-utility Po zastosowaniu kolejne ponowne uruchomienie sprzętu... Kliknij Windows + R, wpisz regedit i znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WinSock2 Kliknij na nią prawym przyciskiem, wybierz Eksportuj. Potem otwórz wyeksportowany plik Notatnikiem, skopiuj jego zawartość i przedstaw na forum. Pobierz i odpal ten programik: http://www.cexx.org/lspfix.htm Zrób screena i wrzuć na forum. Odnośnik do komentarza
katy33 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Przede wszystkim dzieki wielkie za tak szybka analize! . Jesli chodzi o przegladarki to zadnej innej nie testowalam i mam nadzieje, ze nie bedziecie mi kazac instalowac takowej . Z wyjatkiem "netsh firewall reset" wszystkie powyzsze komendy probowalam, niestety bez rezultatu . Sprobuje raz jeszcze ich uzyc a potem postapie zgodnie z zaleceniami i finalnie zamieszcze wyeksportowany plik i screena:) Odnośnik do komentarza
katy33 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Niestety nie pomoglo! . Zamieszczam pliki. Zapomnialam dodac, ze jak juz nie moge otwierac stron, co nastepuje zazwyczaj 2-3 minuty po restarcie to i Outlook nie dziala, wiec to chyba nie tylko IE . Jedynie w trybie awaryjnym z obsluga sieci wszystko chodzi bez zarzutu ws2.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Spróbuj odinstalować na próbę Nortona przy pomocy Norton Removal Tool: http://us.norton.com/support/kb/web_view.jsp?wv_type=public_web&docurl=20080710133834EN&ln=en_US Zaktualizuj IE do wersji 9. Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Przepraszam, że się wcinam ale IE9 to do XPka będzie średnio pasował... Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Fakt, zawsze o tym zapominam. Odnośnik do komentarza
katy33 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Dzieki!Problem (mam nadzieje na stale) rozwiazany! Po odinstalowaniu Nortona nie bylo zadnych problemow z otwieraniem stron wiec to musial byc Norton!Zainstalowalam go ponownie i na razie jest OK ale w przyszlosci jesli problem sie powtorzy bede musiala pomyslec o jakims "lzejszym" antywirze.A tak swoja droga czy jestes/cie w stanie mi powiedziec jakie komponenty NA 2005(oprocz oczywistych definicji antywirusow) sa konieczne do pobrania przy liveupdate-cie a jakie moge sobie odpuscic, zeby nie zamulac jeszcze bardziej systemu? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Po odinstalowaniu Nortona nie bylo zadnych problemow z otwieraniem stron wiec to musial byc Norton!Zainstalowalam go ponownie i na razie jest OK ale w przyszlosci jesli problem sie powtorzy bede musiala pomyslec o jakims "lzejszym" antywirze.A tak swoja droga czy jestes/cie w stanie mi powiedziec jakie komponenty NA 2005(oprocz oczywistych definicji antywirusow) sa konieczne do pobrania przy liveupdate-cie a jakie moge sobie odpuscic, zeby nie zamulac jeszcze bardziej systemu? Ten Norton powinien zostać stąd wycięty na stałe. Jest to stara wersja (datowanie sterowników właściwych między rokiem 2005 a 2007). To pozorowanie bezpieczeństwa. Sugeruję natychmiastową wymianę tego oprogramowania. Odnośnik do komentarza
katy33 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Ten Norton powinien zostać stąd wycięty na stałe. Jest to stara wersja (datowanie sterowników właściwych między rokiem 2005 a 2007). To pozorowanie bezpieczeństwa. Sugeruję natychmiastową wymianę tego oprogramowania. Hmm...Norton byl juz wgrany kiedy kupowalam komputer i tak jak i caly system, jest na czesci partycji z innym "firmowym" oprogramowaniem. Jaki program antywirusowy jest Twoim zdaniem najbezpieczniejszy i najmniej rezydentny z dostepnych na rynku? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Hmm...Norton byl juz wgrany kiedy kupowalam komputer i tak jak i caly system, jest na czesci partycji z innym "firmowym" oprogramowaniem. Jaki program antywirusowy jest Twoim zdaniem najbezpieczniejszy i najmniej rezydentny z dostepnych na rynku? Nie wiem, jak Picasso, ale ja polecam (z darmowych): - Comodo Internet Security (korzystam od jakichś 3 lat), - Avira. Z komercyjnych: - ESET NOD32 (mam zainstalowany na duuużej liczbie stanowisk, którymi adminuję i raczej nie sprawia problemów), - BitDefender, - F-Secure, - G DATA. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi