michalsol Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam, mam problem z używaniem części programów na komputerze. Wyskakuje błąd Invalid floating point operation. Problem występuje np. z BESTplayerem podczas zmiany FPS napisów: Problem jest także z uruchomieniem aplikacji do symulacji zjawisko optycznych: Nie jest to raczej wina aplikacji, ponieważ działają one na innych komputerach z tym samym systemem operacyjnym (Windows 7 64-bit). Nie jest to też raczej wina jakieś infekcji, bo niedawno miałem sprawdzane logi (na tym forum), a także pełne skanowanie NISem nic nie wykazuje. Problem ten występuje już długo, jednak dopiero teraz się za niego wziąłem, bo mnie denerwuje Pozdrawiam i proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 mam problem z używaniem części programów na komputerze. Wyskakuje błąd Invalid floating point operation. + Nie jest to raczej wina aplikacji, ponieważ działają one na innych komputerach z tym samym systemem operacyjnym (Windows 7 64-bit). Może to problem z kodekami. Czy logi z poprzedniego tematu nadal są aktualne jeśli chodzi o zestaw zainstalowanych kodeków (?): ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== 64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"KLiteCodecPack64_is1" = K-Lite Codec Pack (64-bit) v4.5.0 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"KLiteCodecPack_is1" = K-Lite Mega Codec Pack 6.7.0"RealAlt_is1" = Real Alternative 2.0.2 Są dostępne nowsze wersje K-Lite. Spróbuj zaktualizować wersję 32-bit. Nie jest to też raczej wina jakieś infekcji, bo niedawno miałem sprawdzane logi (na tym forum), a także pełne skanowanie NISem nic nie wykazuje. Rzeczywiście było to sprawdzane. Ponadto w oknie błędu BESTPlayer widać dokładną sumę kontrolną MD5 i jest ona identyczna jak świeżo pobrana instalka, co wyklucza naruszenie pliku. . Odnośnik do komentarza
michalsol Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Jak najbardziej poprzednie logi są aktualne. Wątpię, żeby było to wina kodeków, bo program Optyka nie korzysta z kodeków a błąd ten występuje. Odnośnik do komentarza
Grzechooo Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Jak najbardziej poprzednie logi są aktualne. Wątpię, żeby było to wina kodeków, bo program Optyka nie korzysta z kodeków a błąd ten występuje. Co do tego że kodeki nie są winne nie byłbym taki pewien, ponieważ kodeki mogą powodować mnóstwo dziwnych i pozornie nie związanych z nimi błędów. Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez picasso 13.08.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi