michaelwaut Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Chyba ten usbfix zamordował mi pena (albo sam sobie umarł?) sformatowałem tegoż, potem dałem opcję vacinate, zacząłem kopiować dane na pendrive, i nagle zniknął z systemu :/ podpięcie odpięcie go nie widzi, w programach działających pod windows też go nie ma. Nie ma go też gparted. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Tak dla jasności - najpierw go zaszczepiłeś a potem kopiowałeś dane czy też obie te operacje odbywały się jednocześnie? Druga sprawa to czy sprawdziłeś go na innym porcie USB który wiesz że działa, czy widzi go BIOS i czy możesz sprawdzić czy widzą go inne komputery? Napisz też dokładnie jaki to pendrive. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Może łaskawie byś podał co to pendrive? - nazwa/pojemność/system plików na jaki go sformatowałeś (czym i w jak sposób?) Pobierz programik USBDeview + spolszcenie z tabelki na dole strony : http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html Pendriva nie podpinaj na razie do gniazda USB. Umieść plik USBDeview.exe + USBDeview_lng.ini na pulpicie - uruchom ten pierwszy. Szukaj tego flasha po nazwie (możesz mieć ich więcej o tej samej nazwie, to zależy...), PPM na nim >>> Odinstaluj wybrane urządzenie Następnie podłącz pena, nastąpi jego wykrywanie i instalowanie sterowników. Widać go już w Mój komputer? Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 jest to samsung/gooddrive 4gb na kompie gdzie się uszkodził nie widać w żaden sposób - ale jak nie wypnę z usb, i uruchomię ponownie to bios go widzi na laptopie z win 7 - windows pika że jest nowe urządzenie, ale nie pokaże na innym stacjonarnym - wykrywa, ale to tyle, we właściwościach pokazuje 0 mb dostępnych, format niemożliwy, zapisanie czegoś niemożliwe sformatowany tradycyjnie z poziomu windowsa, i nie robiłem tego w tym samym czasie, sformatowany w nfts Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Na twoim miejscu spróbował bym na tym kompie który go wykrywa ale nie pokazuje pojemności użyć GParted albo Ubuntu i z ich poziomu spróbować go sformatować. Jakby to się nie udało to za bardzo więcej pomysłów nie mam. A tak na marginesie Panda USB Vaccine ma chyba lepszy mechanizm "szczepienia" pendrive-ów. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Umieść plik USBDeview.exe + USBDeview_lng.ini na pulpicie - uruchom ten pierwszy.Szukaj tego flasha po nazwie (możesz mieć ich więcej o tej samej nazwie, to zależy...), PPM na nim >>> Odinstaluj wybrane urządzenie Następnie podłącz pena, nastąpi jego wykrywanie i instalowanie sterowników. Widać go już w Mój komputer? tak, teraz go widać w Mój komputer ------------------------------------------------------------------- dzięki panowie gparted go postawił na nogi Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi