hubol25 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam ostatnio mam dziwne objawy zwalniania i internetu i komputera naraz ale to tylko w określonych godzinach nie wiem czy nie podpioł sie ktos z okolicy pod livebooxa logi do sprawdzenia net-log.txt OTL.Txt Extras.Txt checkup.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zrób jeszcze raport z Net-log, gdy będzie problem z działaniem sieci. Masz dostęp do konfiguracji Liveboksa? Tam powinny gdzieś być logi routera... Odnośnik do komentarza
chato Opublikowano 25 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 Masz możliwość zalogowania sie do jego konfiguracji czy jest to puste pudło??? Odnośnik do komentarza
hubol25 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 Masz możliwość zalogowania sie do jego konfiguracji czy jest to puste pudło??? sorry że tak długo nie odpisywałem ale mam problem z netem. Mam możliwość zalogowania się ale nigdzie nie widzę logów chyba że źle szukam puste pudło ??? nie wiem coś tam w środku jest Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Nie pomogę Ci... nie mam żadnego Liveboksa pod ręką, gdzieś tam logi muszą być. Zrób jeszcze raport z Net-log, gdy będzie problem z działaniem sieci. Co z tym? Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Po prostu pozmieniaj hasla i skonfiguruj to puste pudelko. http://www.pcworld.pl/artykuly/55459/Livebox.tp.zabezpieczony.html http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/obsluga_klienta/pomoc_tech/internet/modemy/livebox/ Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 To jeszcze co do zabezpieczania: https://www.fixitpc.pl/topic/174-o-czym-musimy-pamietac-zabezpieczajac-siec-bezprzewodowa/ MarekB - jeszcze nawet nie mamy pewności, czy to faktycznie podpięcie się pod Liveboksa. Odnośnik do komentarza
hubol25 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 co do wi-fi to nie mam w tym livebox ie bo jest wyciągnięta cała minipci wi-fi z niego i jak na razie jest ok ale mam za to pytanie czy jest możliwe żeby ktoś podłączył się na mojej Lini za pomocom innego rutera Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Jeśli zna Twoje hasła dostępowe do Internetu, czyli login (cośtam@neostrada.pl) oraz hasło, to tak. Ale jeśli nikomu nie podawałeś, to praktycznie nie ma takiej szansy, chyba, że ktoś wcześniej wykradł je - chociażby poprzez WiFi - z Twojego routera. Odnośnik do komentarza
hubol25 Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 a czy jest możliwość sprawdzenia czy nikt sie nie podczepia lub nie udostępnia mojego internetu Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Możesz sprawdzić. W logach, które - w teorii - tworzy każdy router. Z Livebox nie korzystam, więc Ci nie powiem, gdzie są. Poza tym, włamanie do sieci nie powodowałoby wolnego działania komputera, więc problem nie tutaj. Odnośnik do komentarza
hubol25 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 no właśnie sprawdził bym w logach ale nie wiem gdzie są na pewno nie w panelu rutera bo sprawdzałem wszystkie zakładki i nic podobnego do logów nie widzę jak ktoś by mógł powiedzieć gdzie owe logi się znajdują byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza
hubol25 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 a po za tym kiedyś na czacie zostałem zapytany czy jestem serwerem po czym dostałem również odpowiedź ze tak i to już do końca czy na wieki Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 jak ktoś by mógł powiedzieć gdzie owe logi się znajdują byłbym wdzięczny Pojęcia nie mam. Zrób screeny strony konfiguracyjnej Liveboksa i pokaż na forum, wtedy powiem coś więcej. a po za tym kiedyś na czacie zostałem zapytany czy jestem serwerem po czym dostałem również odpowiedź ze tak i to już do końca czy na wieki Nie rozumiem... Możesz jaśniej?... Poza tym: jeśli problem jednocześnie dotyka i sieci, i komputera, to włamanie możemy wykluczyć. Odnośnik do komentarza
hubol25 Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 pytałem te osoby które wiedzą a że ty pojęcia nie masz to już wiem z postów wyżej. a poco ci strona konfiguracyjna jest taka sama jak wszystkie inne a po za tym to jest ich kilka Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 (edytowane) a poco ci strona konfiguracyjna jest taka sama jak wszystkie inne a po za tym to jest ich kilka A pomyślałeś, skąd jest zazwyczaj uzyskiwany dostęp do logów? Edytowane 16 Września 2011 przez picasso 16.09.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi