janus Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Witam, mam zasadniczo 3 problemy z laptopem: 1. Brak możliwości płynnego oglądania filmów ze stron internetowych - film sie buforuje w całości jednak podczas oglądania film się tnie i przerywa. 2. Brak możliwości płynnego oglądania filmów w rozdzielczości HD czy HD redy - dodam iż w "młodości" systemu windows 7 nie było z tym problemów - 3. W niektórych aplikacjach występuje przycinanie się dźwięku i obrazu - proste gry exe o wielkości nieprzekraczającej 10 mb Pacjent Laptop Toshiba Procesor : T2050 1.6 GHz Ram: 2 Gb Dysk 320 Gb - 7200 Grafika - zintegrowana Windows 7 SP 1 - oryginalny Skany do wglądu: Results of screen317's Security Check version 0.99.14 Windows 7 Service Pack 1 (UAC is disabled!) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: McAfee Total Protection WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Java 6 Update 24 Out of date Java installed! Adobe Flash Player 10.3.181.26 Adobe Reader X (10.0.1) Adobe Reader Out of Date! ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent ``````````End of Log```````````` Raport win 7 GMER.txt Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 1. Brak możliwości płynnego oglądania filmów ze stron internetowych - film sie buforuje w całości jednak podczas oglądania film się tnie i przerywa.2. Brak możliwości płynnego oglądania filmów w rozdzielczości HD czy HD redy - dodam iż w "młodości" systemu windows 7 nie było z tym problemów - 3. W niektórych aplikacjach występuje przycinanie się dźwięku i obrazu - proste gry exe o wielkości nieprzekraczającej 10 mb 1. W takich okolicznościach zawsze rozpoczynam od eliminacji zaborczego oprogramowania posiłkującego się wieloma procesami / sterownikami, a takim jest tu McAfee Total Protection. Do wykonania próbna deinstalacja = tylko to daje gwarancje rzetelnej weryfikacji, awykonalna deaktywacja kompletna. ElsaWin także sporo utworzyło procesów, ale bardziej obstaję za McAfee, który ma większe pole rażenia i pracuje na głębszych poziomach (dla porównania hooki w logu z GMER). 2. Proponuję także wymianę mało optymalnego GG10 cisnącego zasoby reklamami Flash tworem znacznie lżejszym i bez reklam. Szczerze polecam WTW, opisany w temacie Darmowe komunikatory. Obsługuje wszystkie ważne cechy protokołu GG10 plus możesz zaimportować archiwum formatu GG10. I posprzątaj śmieci po oryginale, z katalogu C:\Users\Januś\AppData\Local skasuj wszystkie pliki o modelu Temp*.html. Czyszczenie niestety nietrwałe, dopóki jest uruchamiane Gadu.... [2011-06-21 19:51:43 | 000,002,432 | ---- | M] () -- C:\Users\Januś\AppData\Local\TempdW1640.html[2011-06-21 19:51:43 | 000,002,089 | ---- | M] () -- C:\Users\Januś\AppData\Local\TempDk1640.html i tak dalej .... 3. Wyłącz uTorrent z Autostartu. PS. Zażalenia Security Check oczywiście zaadresuj: Java 6 Update 26 (JRE), Adobe Reader X (10.1) oraz Firefox 5.0. . Odnośnik do komentarza
janus Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Dziekuje za odpowiedz. Wykonałem update Adobe, Java i Firefox, zmieniłem gadu gadu na WTW, uTorent z auto startu wywalony, C:\Users\Januś\AppData\Local\Temp - wysprzątany z temp, co do mc afee mam jeszcze supskrypcję ważną, odinstaluje go i poinformuje jakie zmiany nastąpiły, jaki anty wirus możesz poleci - może być płatny. Wracając do systemu uważam iz na dysku systemowym znacząco zmniejszyło sie ilość wolnego miejsca, jakie zakamarki można wysprzątać by zwolnić trochę miejsca? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 co do mc afee mam jeszcze supskrypcję ważną, odinstaluje go i poinformuje jakie zmiany nastąpiły Czekam więc na wyniki, dopóki nie zostanie wykazany brak związku, trudno tu skupić się na czymś innym, czy rozważać jakie alternatywy dobrać (może się to okazać nieaktualne). Wracając do systemu uważam iz na dysku systemowym znacząco zmniejszyło sie ilość wolnego miejsca, jakie zakamarki można wysprzątać by zwolnić trochę miejsca? Drive C: | 97,65 Gb Total Space | 16,07 Gb Free Space | 16,46% Space Free | Partition Type: NTFS 1. Sprzątanie plików tymczasowych, hurtem i z gwarancją uwolnienia od procesów robi to TFC - Temp Cleaner. 2. Usunięcie pobranych aktualizacji, czyli opróżnienie całego katalogu C:\Windows\SoftwareDistribution\Download. 3. Usunięcie kopii zapasowych stworzonych instalacją Service Pack 1: KLIK. 4. Opróżnienie starszych punktów Przywracania systemu: KLIK. 5. Dalsza diagnostyka za pomocą darmowego programu SpaceSniffer (wywołany przez Uruchom jako Administrator, a przed uruchomieniem skanu dysku ustaw z menu Edit > Configure > Show Unknown Space). . Odnośnik do komentarza
janus Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Witam, temat można uznać za zamknięty, przeinstalowałem dodatkowo kodeki oraz posprzątałem programem - Windows 7 Manager - brak jakiego kolwiek zwieszania się na filmach, Mc Afee powrócił po dezinstalacji. Dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi