michaelwaut Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zainstalowałem na laptopie windowsa 7, laptop ma wbudowane wifi, chciałem się połączyć z hotspotem. System wyszukuje połączenie, łączy się, niestety wyskakuje weryfikacja sieci nieudana, (sieć niezidentyfikowana) i brak połaczenia. na początku (kilka minut było ok), potem już koniec Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Masz dostęp do konfiguracji tego hotspota? Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Nie, to miejska sieć. Na komputerze stacjonarnym na karcie chodzi w porządku, tylko na laptopie nie działa. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Uruchom wiersz poleceń, wpisz (po każdym enter i czekaj na wykonanie polecenia): netsh int ip reset reset.log netsh winsock reset netsh int reset all netsh advfirewall reset Potem restart komputera. Jeśli to nie pomoże, to daj raport z Net-log: https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
KSU Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Miałem niemal identyczny problem. Rozwiązałem go poprzez zainstalowanie sterowników od karty sieciowej. Siódemka ma coś uwalone w sterownikach albo niepoprawnie rozpoznaje karty. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Uruchom wiersz poleceń, wpisz (po każdym enter i czekaj na wykonanie polecenia):netsh int ip reset reset.log netsh winsock reset netsh int reset all netsh advfirewall reset błąd, musisz zalogować się jako administrator załączam log net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> prawym na: Wiersz polecenia -> Uruchom jako administrator i teraz po kolei wszystkie komendy. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 netsh int reset all nie znaleziono takiej komendy \\\\\\\\ nadal nie połączy, teraz wogłoe nie chce połączyć, system windows nie mógł połączyć się z siecią Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 nie znaleziono takiej komendy Jesteś pewien? U mnie (Vista) to jest. Sprawdzę jeszcze na Windows 7, ale musi być, nie ma zmiłuj... Próbowałeś przeinstalować sterowniki do karty sieciowej? Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 21 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Sterowniki były różne instalowane, ale zmian zero, zainstalowałem program wefi, za pierwszym razem połączył, na tym windowsowym panelu wyskoczyło sieć niezidentyfikowana - dostęp do internetu potem połączenie się zerwało, i nie chciało połączyć co do tej komendy - nie ma jej Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 To daj jeszcze logi z OTL-a: https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/ Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Teraz zauważyłem że pisze karta sieciowa jest odłączona, cokolwiek to znaczy. Karta wifi jest włączona. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2011 Co z tymi raportami z OTL-a? Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 a właśnie Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Postawiłeś Windows 7 na HDD o 60 GB pojemności i 512 MB pamięci RAM? Rispect. Spróbuj na próbę usunąć ESET-a. Korzystasz z WeFi? Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.msc Znajdź swoją kartę sieciową, potem Właściwości i spisz z zakładki Zaawansowane wszystkie parametry z wartościami. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 zainstalowałem siódemkę bo xp który dostałem do laptopa nie jest do niego (nie zgadza się numer licencji, i nie wystartuje z niej) eset był później doinstalowany, wifi już bez niego nie hulało wefi też nie pomaga, zaraz po instalacji połączyło, ale za drugim razem już nie. chyba zainstaluje sobie win98, tak dla zabawy hehe Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.mscZnajdź swoją kartę sieciową, potem Właściwości i spisz z zakładki Zaawansowane wszystkie parametry z wartościami. A co z tym? Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zainstalowałem xpka, jednak coraz wolniej zaczął chodzić. Na xp jest inny problem, teraz sieć bezprzewodowa znika z dostępnych. Zaczynam mieć podejrzenia że to coś nie tak z kartą, ewentualnie ze sterownikami. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Pobierz program AIDA64 i sprawdź, jaka to jest dokładnie karta sieciowa. Postaram się poszukać odpowiednich sterowników. Masz teraz Windows XP i 7 na jednym komputerze? Czy jesteś w stanie pożyczyć od kogoś kartę WiFi na USB? I czy to jest jedyna sieć, która nie działa? Ponawiam prośbę o: Kliknij Windows + R, wpisz devmgmt.mscZnajdź swoją kartę sieciową, potem Właściwości i spisz z zakładki Zaawansowane wszystkie parametry z wartościami. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Znalazłem na stronie intela najnowsze sterowniki, i zainstalowałem. Potem jeszcze podam te wartości menagera urządzeń. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Ok, czekam na resztę danych... Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Na karcie usb działa bez problemu Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Twoja karta sieciowa jest w takim razie uszkodzona lub błędnie skonfigurowana. Ponawiam prośbę o spisanie danych z Menedżera Urządzeń według podanych wcześniej wytycznych. Odnośnik do komentarza
michaelwaut Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 w postaci printscreenów zrobiłem, ale chyba rzeczywiście karta jest uszkodzona... http://odsiebie.pl/g7lu7f02utgd/1.zip.html Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Parametr Tryb sieci bezprzewodowej - jakie masz inne możliwości ustawienia tego? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi