kosa351 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Witam, jak w temacie. Mam w Virtualboxie kilka obrazów. Obrazy zostały przeniesione z partycji e: na g:. Próbowałem po prostu usunąć obecny dysk z kontrolera i dodać nowy, który przeniosłem na partycję g: ale wywala mi błąd Jak rozwiązać ten problem? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Próbowałem po prostu usunąć obecny dysk z kontrolera i dodać nowy, który przeniosłem na partycję g: ale wywala mi błąd Czy próbowałeś podstawowej operacji w Plik > Menedżer nośników wirtualnych > Dyski twarde? Tzn. stamtąd wyrejestrować / usunąć martwe odnośniki wcześniejsze + dodać na nowo przeniesione dyski twarde, i dopiero po tym zmienić dyski w ustawieniach kontrolera maszyny wirtualnej. Odnośnik do komentarza
kosa351 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 W menedżerze nośników mogę tylko usuwać dyski (brak możliwości wskazania nowego dysku/lokalizacji) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Na temat dodawania, mam taką opcję: Ale to pewnie kwestia różnic w wersjach VirtualBox (mam starszy), bo widzę taki temat: KLIK. Co do problemu (na komunikacie masz konflikt UUID): jak mówiłam, spróbuj w pierwszej kolejności pozbyć się nośników aktualnie poszkodowanych, derejestrując je przez wysuń + usuń (opcja powinna stać się czynna po wysunięciu nośników). Następnie sprawdź czy można w konfiguracji maszyny wirtualnej podpiąć dysk twardy na nowo. . Odnośnik do komentarza
kosa351 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zadziałało. Dziękuje. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi