Musicyo Opublikowano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Witam serdecznie, zainstalowałem dziś system na laptopie, dokonałem tego, bo laptop kupiłem tydzień temu, a miałem tylko partycję C, a system to Windows 7 Home Premium 64bit. No i poinstalowałem stery,aktualizacje,programy użytkowe typu GG, VT, CCleaner. Teraz dojrzałem komunikat o włączeniu usługi Centrum zabezpieczeń systemu Windows. Próbowałem odpalić, ale nic. Błąd: Nie można włączyć "Centrum zabezpieczeń systemu Windows".... Jestem zielony, ale przeszukałem google i na pierwszej stronie sporo odnośników było właśnie do tego forum. Nie wiem czy all użytkownicy to zaawansowani użytkownicy, znający się bardzo dobrze, ja niestety aż taki wtajemniczony w to środowisko nie jestem, ale widzę, że Administrator pomaga tym wszystkim mającym z tym problem, więc liczę również na pozytywny efekt mojego tematu. Otóż zrobiłem te, "całe" logi z obecnej sytuacji, nie wiem czy dobrze, zrobiłem tak jak poprzedni. Proszę o wyrozumiałość, kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi w tym problemi a zwłaszcza w tym, jak to rozwiązać, ale jestem inteligentny, więc sprawnie zastosuję się do wskazówek życzliwej osoby. Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Masz pewien rodzaj infekcji, która generuje problem Centrum zabezpieczeń. Przejdzmy do usuwania. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files C:\Windows\tasks\ltnejzb.job C:\Windows\SysWow64\adsldpw.dll C:\Windows\tasks\{810401E2-DDE0-454e-B0E2-AA89C9E5967C}.job C:\Windows\tasks\{22116563-108C-42c0-A7CE-60161B75E508}.job sc config wscsvc start= delayed-auto /C sc start wscsvc /C :OTL O4 - HKCU..\Run: [NtWqIVLZEWZU] C:\Users\Music\AppData\Local\Temp\Igs.exe () :Commands [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL. Edytowane 25 Lipca 2011 przez picasso 25.07.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi