jaszczompik Opublikowano 29 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Sprawdziłem dysk MHDD. Oto wyniki <10ms: 459321 <50ms: 290 <150ms: 2 <500ms: 2 UNC: 15 AMNF:18 plus to co w załącznikach. Jeszcze wklejam logi z OTL: OTL: http://wklejto.pl/128170 Extras: http://www.wklejto.pl/128171 Logi wykonałem, dlatego że niepokoiły mnie błędy, które pojawiały się po wznawianiu pracy komputera. Zwykle nie wyłączam laptopa, tylko po prostu zamykam, żebym mógł w każdej chwili, szybko go wznowić. Bardzo często były to błędy google chrome. Oprócz tego gdy chciałem chciałem laptopa uruchomić ponownie, to pojawiały się komunikaty menedżera zadań explorer.exe, ale po kliknięciu 'zakończ teraz' laptop nie reagował i musiałem go wyłączać ręcznie. Gmer nie stworzył żadnego raportu, pokazał komunikat, że nie wykrył żadnych modyfikacji, ale przy pierwszym uruchomieniu skanowania gmerem pojawił mi się bluescreen. Odnośnik do komentarza
jaszczompik Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 (edytowane) Podbijam. Dodam jeszcze, że oprócz komendy uruchom ponownie, samo wyłączenie komputera trwa kilkanaście minut. Znika tylko pasek startu i dopiero po jakichś 10 minutach pojawiają się komunikaty 'trwa zapisywanie danych' i 'trwa wyłączanie komputera' itp. Przed kilkoma minutami jak włączałem facebooka pojawił mi się blue screen. Edytowane 3 Lipca 2012 przez jaszczompik Odnośnik do komentarza
jaszczompik Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Ponawiam prośbę o pomoc. Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Jaszczompik a co chcesz usłyszeć, wzgledem tych informacji? Sprawdziłem dysk MHDD. Oto wyniki <10ms: 459321 <50ms: 290 <150ms: 2 <500ms: 2 UNC: 15 AMNF:18 Kupiłeś Ram. Teraz albo rób zerowanie dysku i remap. Albo smigaj do sklepu po nowy dysk. Odnośnik do komentarza
jaszczompik Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Oprócz raportu z mhdd napisałem o problemach związanych z długim wyłączaniem się komputera, błędach po wznowieniu jego pracy. Zamieściłem również logi. Rozumiem, że w logach nie ma nic niepokojącego? Chciałem usłyszeć co jest nie tak z moim dyskiem i czy lepiej jest go naprawiać czy kupić nowy? Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Logi są stare. Z zeszłego miesiąca. masz w nich taki bład Error - 2012-06-28 17:52:18 | Computer Name = ZBYSZEK | Source = atapi | ID = 262153 Description = Urządzenie \Device\Ide\IdePort0 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu. teraz wystarczy wpisać w google komunikat Urządzenie \Device\Ide\IdePort0 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu porównać swoje parametry dysku i odpowiedź powinna być jednoznaczna. Co ja bym zrobił? Skopiował na dysk przenośny lub jakikolwiek inny dane i szukał nowego dysku. Odnośnik do komentarza
jaszczompik Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 W takim razie dziękuję za pomoc. W najbliższej wolnej chwili wybiorę się po dysk twardy. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi