picasso Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Mam ustawione na "Szybkie Usuwanie". Jeśli nadal będzie jakiś problem z wgrywaniem, dla testu przestaw tę opcję na wydajnościową. "Odmontuj te podejrzane dodatki.".", użyłem wtedy Revo Uninstaller - Właśnie napisałaś, że jest zły i mam używać "wbudowanych Deinstalatorów Aplikacji dostarczonych przez producenta".. Teraz chciałbym sprostować, że Revo najpierw uruchamia załączony deinstalator od producenta a po zakończonej deinstalacji szuka pozostawionych wpisów i plików. 1. No nie, tu mnie nie zrozumiałeś i nadinterpretujesz co powiedziałam. Przypominam co powiedziałam: Znaju. Ale uwagi mam. System 64-bitowy, to i Revo w darmowej wersji jest sprawny tylko w połowie, widzi tylko i wyłącznie 32-bitowe instalatory. Wątek obsługi partii natywnie 64-bitowej był omawiany w tym temacie forum: KLIK. Nie stosuj także Revo do deinstalacji następującego typu oprogramowania: "wtyczkowce" przeglądarek takie jak Flash lub oprogramowanie zabezpieczające. Od tego są firmowe deinstalatory producentów, przeprowadzające roboty w znacznie lepszy sposób. Po pierwsze: nic tu nie ma na temat, że jest "zły", tylko lekkie ostudzenie Twoim zapałów = ważna uwaga pod kątem zgodności z Twoimi bitami i zaznaczenie, że Revo w wersji darmowej jest niepełnosprawny, gdyż nie widzi 64-bitowych instalatorów (to cecha komercyjnej wersji). Po drugie: wszystkie obiekty, które miałeś odinstalować, to twory 32-bit. Po trzecie: generalizujesz i podciągasz ogólnie pod "oprogramowanie", a ja podaję konkretne oprogramowanie ""wtyczkowce" przeglądarek takie jak Flash lub oprogramowanie zabezpieczające". Po czwarte: Teraz chciałbym sprostować, że Revo najpierw uruchamia załączony deinstalator od producenta a po zakończonej deinstalacji szuka pozostawionych wpisów i plików. Mówię o innym typie deinstalatora producenta, awaryjnym pobieranym z baz supportów producenta na życzenie, a nie tym który wszedł z programem. By to już stało się jasne, chodzi np. o takie coś: KLIK ... i cała kolekcja specjalistycznych removerów w bazach producentów oprogramowania zabezpieczającego (np. Norton Removal Tool, AVG Remover). Awaryjny deinstalator producenta wie lepiej co robił program niż Revo, który jest z trzeciej ręki. 2. A Revo używałeś do tego: Były jeszcze 2 "Game.Trojany" w grach w które już nie gram. Usunąłem je przez Revo Uninstaller, wraz z kluczami w rejestrze. Polecam program, korzystam już trochę z niego. (Ostatnia wersja bez prefixu "Pro" - czyli darmowa). Zawsze znajdywał wszystkie śmiecie. Nie widzę tu ani słowa o dodatkach, o których mowa. . Odnośnik do komentarza
LeonZawodowiec Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Dzięki za wyjaśnienia. Już nic nie dolega moim komputerką Temat możesz zamknąć, chyba, że będziesz sprawdzać te paczki Na pewno wrócę tu za 1-2 lata jak znowu narobie syfu Jesteś Dzięki za ogólną pomoc i byee Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi