Mixon Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Witam. Po kilku latach zmagać z 1 Gb RAM`u, postanowiłem kupić nowe kostki RAM. Czas na pytanie: Jaki rodzaj RAM`u można podłączyć do mojej płyty, i ile? Moja płyta główna to: gigabyte ga-m61sme-s2 Z tego co znalazłem, to wejścia RAM`u będą pasowały DDR 3. Odnośnik do komentarza
Anonim6 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Nie sadze. Tu masz linka do specyfikacji twojej plyty (sprawdz revizje, bedzie na laminacie - czasem wyswietla CPU-z) http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m61sme-s2_2x/advantage/ Wejdz w liste obslugiwanych pamieci. Oprocz tej listy twoja plyta zadziala na pewno z innymi kostkami nie wymienionych producentow , ale jest z tym zwiazane pewne nie wielkie ryzyko. Pojemnosc Ram dobiera sie na podstawie specyfikacji blaszaka, a tej jakos nie widac. Odnośnik do komentarza
Mixon Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Czyli jednak DDR2. Dzięki za stronę. Tylko szkoda, że mało tych 2 "gigówek"... Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi