DragonFire Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jakiś pomysł?? Albo, żeby mi sie to konto wyświetlało na ekranie logowania... Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Jakiś pomysł?? Albo, żeby mi sie to konto wyświetlało na ekranie logowania... Podobny temat kilka punktów pod twoim https://www.fixitpc.pl/topic/4329-wejscie-do-systemu-bez-znajomosci-hasla-ophcrack-nie-daje-rady/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Albo, żeby mi sie to konto wyświetlało na ekranie logowania... Jeśli masz na myśli wbudowane serwisowe konto Administrator, to Twój komp a nie haki na cudzym (zachodzące w tamtym temacie) i nie masz żadnych problemów technicznych, to konto należy po prostu włączyć normalną procedurą. Dla edycji niskich Vista KB555910. Alternatywnie, na wysokich edycjach zamiast linii komend można użyć wizualnej przystawki lusrmgr.msc i tam we Właściwościach Administratora go zaktywować: Pytaniem jest: do czego Ci to jest potrzebne? . Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 No właśnie, czytałem tamten temat, zanim Flavius mi odpowiedział, dlatego też mi to tak raczej bokiem przeszła jego odpowiedź. Pomyślałem, że dobrze było by mieć włączone to konto u siebie na komputerze. A to dlatego, że czasem zdarza się, że nie mogę wleźć na swoje własne (też admina) [bo coś dzień wcześniej kombinuje i takie mam potem efekty] i dobrze było by móc korzystać dalej z kompa, pomimo tego, że może się zdarzyć awaria mojego konta. Druga sprawa, często korzystałem z różnych linuxów i przyzwyczaiłem się do tego, że tam trzeba być na tym koncie, żeby cokolwiek zrobić. Tak samo chciałbym mieć na swoim komputerze. Co znaczą niskie i wysokie edycje??? Nie rozumiem terminologii. A jak zrobić, żebym się automatycznie logował na moje konto? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Co znaczą niskie i wysokie edycje??? Nie rozumiem terminologii. Po artykule MS mogłeś się zorientować (wyszczególnia edycje dla jakich operacja się aplikuje). Niskie = okrojone Starter, Home. Nie udostępniają zarządzania układem kont przez przystawki rodzaju lusrmgr.msc. A jak zrobić, żebym się automatycznie logował na moje konto? Z klawiatury klawisz z flagą Windows + R i w dialogu Uruchom control userpasswords2. Podświetlasz swoje konto i odznaczasz "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło". PS. Tylko autologowanie Twojego konta to nie jest dobry pomysł przy: A to dlatego, że czasem zdarza się, że nie mogę wleźć na swoje własne (też admina) [bo coś dzień wcześniej kombinuje i takie mam potem efekty] i dobrze było by móc korzystać dalej z kompa, pomimo tego, że może się zdarzyć awaria mojego konta. Jeśli nastąpi awaria, autologon pomiesza szyki i trzeba będzie go zdejmować edytując rejestr z poziomu płyty WinRE. . Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 9 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Ja tylko się chciałem dowiedzieć, jak to włączyć. Lepiej więcej wiedzieć, aniżeli nic, prawda Picasso? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi