jarecki007 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Witam mam ciekawy problem jak w temacie dlaczego mój IE9 pokazuje strone niepoprawnie odkryłem to zupełnie przypadkowo nie miał ani nie ma żadnych problemów z wyświetlaniem stron internetowych przynajmniej takowych nie widziałem a tu prosze niespodzianka, podam dwa screeny jeden mozilla pokazuje prwidłowo wyświetlana strone a drugi IE9 tą złą IE9 i Mozilla Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 No bo to jest IE. Przeglądarka spędzająca sen z powiek wszystkim webmasterom, webdesignerom, webdeveloperom, a także niewymienionym na tej liście osobom odpowiedzialnym za funkcjonowanie stron WWW. Mam tak samo, widok zgodności nie pomaga, pozostaje narzekać na Microsoft albo napisać sobie autorski arkusz CSS lub UserJS, który to będzie wyrównywać. Podejmujemy się tego? Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 I wszystko jasne dzękuję bardzo za odpowiedź pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 No ok, ale mogę Ci napisać skrypcik, który będzie tego pilnował. Tylko najpierw będę się musiał zgłębić formatowanie Chomika i zobaczyć, czy te zmiany są wykonalne (raczej są). Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 No ok, ale mogę Ci napisać skrypcik, który będzie tego pilnował. Tylko najpierw będę się musiał zgłębić formatowanie Chomika i zobaczyć, czy te zmiany są wykonalne (raczej są). jej byłoby cudownie już mi kiedyś pomagałeś pamiętam teraz jadę do lekarza odezwę się po południu Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Ok, nie ma sprawy. #searchWrapper { left: 0px !important; } Ten kawałek kodu zapisujesz notatnikiem w pliku o dowolnej nazwie (byle z rozszerzeniem .css) w dowolnym miejscu. Najlepiej w C:\ - tam będzie łatwy do znalezienia i nie będzie Ci przeszkadzał, gdyż nie możesz go potem skasować, bo przestanie działać. Przykładowo: C:\moje_style.css Otwierasz IE9 -> Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zakładka: Ogólne -> Dostępność (na samym dole po prawej) -> Zaznacz: Formatuj dokumenty, używając mojego arkusza stylów -> Wskaż swój plik. Potem ponownie uruchamiasz przeglądarkę. Odnośnik do komentarza
jarecki007 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 oj super już prawie ok jeszcze tylko z tym zaloguj coś jest nie tak zerknij proszę Mój link ale i tak jestem bardzo zadowolony wielkie dziekuje Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Właśnie się zastanawiam, jak to ruszyć... Jak coś znajdę, dam znać. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi